Close button

Путін ховається від ковіду в "бункері", - німецька преса

Путін ховається від ковіду в "бункері", - німецька преса

Читати новину російською мовою, повідомляє InoPressa.

"Володимир Путін більше не покидає свій бункер. Той, хто хоче зустрітися з російським президентом, повинен спочатку провести два тижні на карантині", - пише німецьке видання Augsburger Allgemeine.

"Зараз в російській столиці всі люди старші 65 років повинні дотримуватися так званого "домашнього режиму". Так мер Москви Сергій Собянін називає обмеження пересування для пенсіонерів, а також хронічних хворих, вагітних і навіть для школярів старших класів. (...) Так місто намагається тримати під контролем наслідки другої хвилі пандемії коронавірусу - правда, в офіційному російському дискурсі її зовсім не існує", - зазначає журналістка Інна Хартвіх.

"Загальноросійське число нових заражених щодня складає близько 25 тис. осіб. За офіційними даними. Незалежні демографи кажуть, що насправді цифри в 5 разів вищі", - пише видання.

"У зазначеній московським мером групі ризику через вік знаходиться і російський президент Володимир Путін. І дійсно: він, здається, як ніхто інший в цій групі, дотримується "домашнього режиму". Уже кілька місяців тому 68-річний президент сховався в своїй резиденції Ново -Огарьово у Підмосков'ї. Його відеоконференції з бежевого кабінету без вікон, під час яких він практично з нудьгуючим виглядом туди-сюди катає по столу кулькову ручку, майже вже стали культом. Кожен, хто тісно працює з президентом, протягом декількох місяців живе окремо від своєї сім'ї. Здача тесту на коронавірус є обов'язковою умовою перед зустрічами з главою держави, навіть якщо вони проходять на відстані", - йдеться в статті.

"У Кремль президент тепер майже не їздить. Відвідувачів він вважає за краще запрошувати до себе - через дезинфікуючий тунель."Бункером" називають росіяни його укриття. "Спонтанних" зустрічей з населенням, які ефектно инсцениувались раніше, більше немає", - зазначає журналістка.

"Російське видання "Проект" в рамках масштабного розслідування розповіло кілька тижнів тому, який тривалий контроль проходять ті, хто хочуть потиснути Путіну руку. Адже шеф Кремля зовсім не відмовляється від рукостискань. І маску Путін також ще жодного разу не одягав на публіці.

Ті, хто взагалі отримують шанс особисто поговорити з президентом, повинні два тижні провести на карантині. (...) Страх Кремля, що Путін може заразитися вірусом, засів глибоко", - вказує видання.

"Тим часом зовні продовжує лютувати пандемія. Деякі лікарні вже переповнені. Часом пацієнтам доводиться лежати на матах або на лікарняних сходах, або ж їм надають медичну допомогу на сидіннях біля палат. "Люди мруть, як мухи", - говорить одна вихователька з великого міста на Уралі. Лікар з Тольятті на узбережжі Волги розповідає: "Я ще ніколи не бачила одразу стільки померлих. Ми на межі наших сил". А що з вакциною, яку влітку Росія першою в світі представила на ринку, хоча клінічні випробування ще не були завершені? "Пустишка", - кажуть про неї багато жителів країни, деяким з яких все ж доводиться реєструватися на вакцинацію. Тому що цього вимагають їхні керівники", - пише Augsburger Allgemeine.

Інна Хартвіх

Новини

Популярні теми форуму

analytics