Close button

3 способи оздоровити мітохондрії і продовжити життя

3 способи оздоровити мітохондрії і продовжити життя

Мітохондрії - це органели клітин, які складаються з матриксу і виробляють енергію. Іншими словами це «енергетичні станції» клітин людського організму, повідомляє Econet.

Мітохондрії по суті бактерії, що харчуються і захищаються за рахунок самих клітин, а натомість забезпечують їх потрібною кількістю енергії. Дивно, що у цих органел є специфічна зв'язок з іншими мікробіотіческой бактеріями, що знаходяться в організмі.

Все, що здатне погубити мікробіотіческой бактерії може знищити і мітохондрії, але ж ці «електростанції» дуже важливі. Вони здатні виробити енергію практично з усього, що їм надають. Якщо раніше вважалося, що оптимальною їжею для них є глюкоза (цукор), але згідно з останніми дослідженнями, більш ефективно вони переробляють жири. Після окислення жирів залишається менше вільних радикалів, а енергії виробляється більше, але так трапляється не завжди. Все залежить від особливостей конкретного організму, а ще сезонності, навантаження і використовуваних методів оптимізації здоров'я. Розглянемо докладно способи впливу на продуктивність мітохондрій.

Як оздоровити мітохондрії

Біоритми мітохондріального харчування

З давніх часів існують медичні практики і кодекси здоров'я, в корисності яких не доводиться сумніватися.

Наприклад, згадаємо про Салернський кодекс XV століття, де вказано, що певні продукти слід вживати в конкретний час, причому не тільки час доби, а й року. Ця інформація відноситься і до мітохондрій, адже вони давно знайомі з механізмами сезонних ритмів харчування.

3 наукових способу оздоровити мітохондрії і продовжити собі життя Якщо людина вживає багато цукру, для мітохондрій це означає, що зараз літо. Весна - це період очищення, тому періодичний відмову від їжі в цей час піде на користь (цей період, до слова, збігається з Постом). Взимку зелень, свіжі овочі, фрукти і ягоди стають недоступними, тому організму краще запастися жирами, взимку рекомендується включити в раціон:

  • рослинні жири;
  • свинину, баранину;
  • гусячий або качиний жир.

Важливо враховувати сезонність при складанні раціону, але не варто при цьому забувати про поточний стан свого організму. Є таке поняття як «слабкі мітохондрії», від яких варто позбуватися, щоб зберегти ресурсний організму. З цією метою вироблено механізм мітофагіі, коли сильні органели поглинають слабкі. При наявності мітохондріальної дисфункції у людини спостерігаються такі симптоми:

  • слабкість навіть після незначних тренувань;
  • дратівливість;
  • агресія без причини;
  • проблеми з пам'яттю;
  • порушення сну.

Щоб позбутися від слабких органел недостатньо враховувати сезонність при харчуванні, потрібні високоефективні тренування і температурний вплив.

Екстремальне навантаження

Організм людини має здатність оновлюватися, але нічого не станеться, якщо не скористатися цією здатністю. Стародавні люди запускали процес оновлення, коли рятувалися від хижаків, тобто коли починали максимально швидко бігти, потім ховатися в печерах і падати там без сил.

Така сильна фізичне навантаження оперативно виявляє і знищує слабкі мітохондрії. Сучасні люди не рятуються втечею від диких тварин, але можуть скористатися іншими способами «перезавантаження»:

  • швидко плавати;
  • багато присідати;
  • частіше віджиматися;
  • посилено підтягуватися.

Коли слабкі органели будуть знищені, то швидше стануть розмножуватися сильні. І чим більше буде здорових мітохондрій в організмі, тим витривалішими стане людина. Піддавати організм інтенсивних тренувань слід регулярно, як мінімум раз на тиждень. Крім навантажень, впливати на органели можна за допомогою низьких температур.

Холодової термогенез

Низькі температури знищують слабкі мітохондрії. У багатьох сучасних клініках є кріосауни з температурою нижче 100 градусів. Такий холод є для органел найсильнішим стресом, тому слабкі не виживуть. Домогтися такого ефекту як від кріосауни в домашніх умовах неможливо, навіть якщо людина зануриться в крижану ванну вдома без належної підготовки, то ризикує заробити проблеми зі здоров'ям, зокрема, порушити роботу надниркових залоз.

Вдома краще скористатися іншими методами. Наприклад, взяти шматочок льоду і протерти ним особа, прийняти контрастний душ або на пару хвилин прикласти лід до ямочки біля основи черепа (цю ділянку реагує на будь-який вплив так, немов впливу піддається весь організм в цілому). До слова, впливати на слабкі мітохондрії можна не тільки за допомогою низьких, але і високих температур, тому для багатьох буде корисно попаритися в лазні. Використовуйте можливі способи оздоровлення, і ви зможете продовжити собі життя.

Новини

Популярні теми форуму

analytics