Close button

Хорватія змінила правила в'їзду для українців

Хорватія змінила правила в'їзду для українців

Читати новину російською мовою, повідомляє Страна.ua.

З вівторка, 1 грудня, Хорватія посилює правила перетину кордону для іноземних громадян, в тому числі і для українців. Дані обмеження триватимуть до 15 грудня включно.

Про це повідомляє посольство України в Хорватії на своїй сторінці в Facebook.

Так, за новими правилами громадянам України буде дозволено в'їзд за наявності негативного результату ПЛР-тесту. Його необхідно зробити не раніше ніж за 48 годин до перетину кордону, або з обов'язковим проходженням самоізоляції до здачі відповідного ПЛР-тесту в Хорватії і отримання негативного результату.

Заборона на перетин кордону не поширюється на громадян України, що мають дійсний дозвіл на проживання в країнах ЄС і прибувають в Хорватію безпосередньо з країн Європейського Союзу. При цьому ці країни повинні входити в "зелений список", визначених Європейським центром з контролю і профілактиці захворювань.

Громадяни України з дозволом на проживання в країнах ЄС, які проїжджали транзитом без затримання через інші країни ЄС в контрольно-пропускні пункти Хорватії, на прикордонному переході повинні довести, що вони не затримувалися в транзитних країнах, і в цьому випадку заборона не поширюється на них.

Також уряд Хорватії визначив перелік українців, які постійно проживають в Україні, але мають право в'їжджати в країну на виняткових підставах:

  • Медичні працівники, дослідники в галузі охорони здоров'я, працівники З догляду за людьми похилого віку;
  • Прикордонники;
  • Працівники транспортної сфери;
  • Дипломати, співробітники міжнародних організацій, військові, працівники поліції, працівники гуманітарної сфери та особи цивільного захисту під час виконання своїх службових обов'язків;
  • Особи, що подорожують транзитом;
  • Особи, що подорожують з метою навчання;
  • Моряки;
  • Особи, які подорожують через невідкладні особисті / сімейні обставини, ділові причини або мають інші економічні інтереси.

Уточнюється, що особи, які слідують по Хорватії транзитом, повинні покинути територію країни протягом 12 годин з моменту в'їзду.

При перетині кордону і перебуванні в Хорватії всі особи зобов'язані дотримуватися епідеміологічних заходів безпеки, загальних та спеціальних рекомендацій або інструкцій Хорватського інституту громадського здоров'я.

Хорватия ввела новые правила въезда для иностранцев. Скриншот: facebook.com/UKRinHRV

Новини

Популярні теми форуму

analytics