Close button

У Франції затримали 5 чеченців у справі вбитого вчителя

У Франції затримали 5 чеченців у справі вбитого вчителя

У Франції затримали п'ятьох чеченців за підозрою в спілкуванні з Абдуллахом Анзоровим, який обезголовив учителя історії Самуеля Паті. Про це повідомляє Le Figaro з посиланням на обізнане джерело, повідомляє Лента.Ру.

За даними видання, підозрюваним від 18 до 21 року. Їх затримали в департаментах Приморська Сена і Верхня Луара. Слідчі Антитерористичного управління припускають, що чеченці спілкувалися з Анзоровим після того, як Паті показав карикатури на пророка Мухаммеда своїм учням.

Підозрювані перебуватимуть під вартою до 96 годин, до можливого пред'явлення їм звинувачення в співучасті у вбивстві й участі в терористичному співтоваристві.

На початку листопада чеченці, які живуть у Франції, поскаржилися на обшуки і затримання через вбивство Паті під Парижем. Стверджувалося, що подібні дії роблять, зокрема, щодо тих, хто так чи інакше підтримав Анзорова в соцмережах. Поміченим в такій активності загрожує затримання, розслідування і суд. При цьому обвинувачені можуть отримати навіть реальні терміни.

Увечері 16 жовтня в передмісті Парижа 18-річний чеченець убив і обезголовив викладача Самюеля Паті. Причиною вбивства стала демонстрація на уроці Паті карикатур на пророка Мухаммеда - викладач розповідав учням про свободу слова. Анзор був застрелений поліцейськими при затриманні.

Новини

Популярні теми форуму

analytics