Close button

Як пов'язані скандал зі "Супутником V" і МОЗ часів Януковича

Як пов'язані скандал зі "Супутником V" і МОЗ часів Януковича

Народний депутат від "Слуги народу" Ольга Василевська-Смаглюк повідомила, що фармацевтичну компанію "Біолік" пов'язують з Раїсою Богатирьовою - ексміністром охорони здоров'я часів президентства Віктора Януковича, повідомляє Деловая столица.

Про це вона написала у своєму Telegram-каналі, коментуючи повідомлення в ЗМІ, що "Біолік" нібито почне випускати російську вакцину від COVID-19 "Супутник V".

"АТ "Біолік "- стара, просто перейменована фармацевтична компанія ВАТ "Фармстандарт-Біолік ", яку пов'язують безпосередньо з ексміністром охорони здоров'я Раїсою Богатирьовою", - написала "слуга".

За її словами, офіційно фірмою володіє кіпрська Vilkom Services Limited, а їй ще одна така ж і кіпріот Дімітракіс Пападімітріу.

"Син Раїси Богатирьової Олександр входив до складу ВАТ" Фармстандарт-Біолік ", і ще кілька росіян. Ця фірма з 2015 року фігурує в кримінальному провадженні по №42015000000000824 від 05.05.2015 за підозрою Раїси Богатирьової", - повідомила Василевська-Смаглюк.

Нардеп зазначила, що, згідно з досудового розслідування, Богатирьова не поінформувала Міністерство охорони здоров'я України про заборону на реалізацію, зберігання та застосування препаратів ВАТ "Фармстандарт-Біолік".

"І сприяла незаконному заволодінню головою правління ВАТ "Фармстандарт-Біолік" бюджетними коштами в сумі 6,4 млн грн, що є особливо великим розміром", - резюмувала Василевська-Смаглюк.

E2pJ3WkHGj3q4r.jpgРаніше Російський фонд прямих інвестицій, який курував розробку вакцини від коронавируса "Супутник V", оголосив, що препарат вже проводиться на підприємстві "Біолік" в Харкові. У компанії інформацію спростували.

Новини

Популярні теми форуму

analytics