Close button

Україна візьме багатомільйонні кредити на транспорт

Україна візьме багатомільйонні кредити на транспорт

Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) і уряд України сьогодні, 9 грудня, уклали 3 кредитні угоди на загальну суму 640 млн євро для реалізації пріоритетних проектів у сферах транспорту та інфраструктури, повідомляє УНИАН.

Про це повідомила прес-служба Міністерства інфраструктури з посиланням на главу відомства Владислава Криклій.

«Сьогодні було укладено відразу 3 кредитні угоди з банком, згідно з якими Україна отримає 640 млн євро на поліпшення інфраструктури в східному регіоні, оновлення дорожньої мережі Луганщини, а також на закупівлю електричного громадського транспорту майже в 20 українських містах», - цитує прес-служба слова Криклій.

перерозподіл коштів

18 листопада 2020 року Кабінет міністрів перерозподілив 209,8 млн грн бюджетного кредиту на реалізацію інвестиційних проектів з розвитку міського громадського транспорту в Україні.

Міністерство інфраструктури і Європейський інвестиційний банк продовжують підготовку другої фази проекту «Міський громадський транспорт України II» і попередньо визначили 18 міст-учасників проекту.

Угода з ЄІБ

  • За словами міністра інфраструктури Владислава Криклій, фінансову угоду з ЄІБ щодо впровадження проекту «Міський громадський транспорт України II» на суму 200 млн євро планується підписати в грудні.
  • Орієнтовна загальна вартість проекту становить понад 400 млн євро, на які планується придбати більше 280 одиниць тролейбусів, 65 електробусів із зарядними станціями і без, 24 трамвая і близько 10 трамвайних вагонів.
  • 19 листопада 2020 року міністр інфраструктури Владислав Криклій заявив про те, що Міністерство інфраструктури в рамках Національної транспортної стратегії до 2030 року планує замінити весь міський громадський транспорт на електричний і створити відповідну інфраструктуру для цього.
  • Раніше в листопаді Мінінфраструктури повідомило, що ЄІБ профінансує оновлення і розширення парку громадського транспорту в містах України, а також допоможе розвинути мережу маршрутів і провести ремонтні роботи в депо.
  • Вже підписані перші договори на придбання сучасних тролейбусів для Луцька (на суму 4,3 млн євро), Харкова (10 млн євро) і Сум (4 млн євро).
  • У травні Європейський інвестиційний банк надав кредит у розмірі 10 млн євро на придбання 49 нових тролейбусів для Харкова, а в вересні надав кредит в розмірі 12 млн євро на закупівлю 10 нових низькопольних трамваїв для Львова.

Павло Степанець

Новини

Популярні теми форуму

analytics