Close button

У США відмовляються визнати перемогу Байдена

У США відмовляються визнати перемогу Байдена

Президент Трамп все ще відмовляється визнати свою поразку на виборах у листопаді, стверджуючи, що голосування було сфальсифіковане, повідомляє Фокус.

Представники Республіканської партії, що входять до комітету Конгресу з інавгурації обраного президента, проголосували проти резолюції по підготовці до приведення до присяги Джо Байдена. Тим самим, вони відмовилися визнати його переможцем на президентських виборах на тлі відчайдушних спроб Дональда Трампа оскаржити їх результати.

Про це пише видання Bloomberg.

Проти документа проголосували лідер сенатської республіканської більшості Мітч Макконнелл, сенатор Рой Блант і лідер республіканців в палаті Кевін Маккарті.

Всього в комітет входять шість представників, по три від Республіканської та Демократичної партій.

Такий демарш розлютив членів комітету-демократів.

"Та ступінь, наскільки республіканці відмовляються визнати результати виборів і визнати Джо Байдена і Камалу Харріс нашим наступним президентом і віце-президентом, просто вражає", - сказав лідер демократичної більшості в Палаті представників Стені Хойер.

Спільний комітет кожні чотири роки планує церемонію інавгурації глави Білого дому.

Президент Трамп все ще відмовляється визнати свою поразку на виборах у листопаді, стверджуючи, що голосування було сфальсифіковане.

На даний момент, майже всі юридичні позови, висунуті кампанією Трампа, були відхилені судами, а штати, де Трамп намагався оскаржити результати, підтвердили підсумки президентських виборів.

Нагадаємо, чинний президент США Дональд Трамп, заявив, що готовий покинути свою нинішню резиденцію, Білий Дім, якщо колегія вибірників визнає переможцем на президентських виборах 2020 року його опонента Джо Байдена.

Новини

Популярні теми форуму

analytics