Close button

У половини судів закінчилися гроші на розсилку повісток

У половини судів закінчилися гроші на розсилку повісток

Близько 355 українських судів, майже 47% від їх загальної кількості в країні, перестали розсилати повідомлення поштою через відсутність фінансування на кореспонденцію. Представники судів рекомендують відстежувати інформацію про засідання онлайн, повідомляє Страна.ua.

Про це в середу, 9 грудня, повідомляє система моніторингу відкритих даних Опендатабот.

"Ситуація склалася через відсутність державного фінансування. На відправлення кореспонденції судів в бюджеті закладено 445 млн грн, тоді як на відправлення повісток потрібно витратити понад 1,2 млрд грн. Майже половина - 355 - судів в Україні не будуть відправляти повідомлення поштою. Це близько 47% від загальної кількості судів в державі", - заявили представники проекту.

Читайте також: Суди скасовують штрафи за парковку в недозволеному місці

У Опендатаботе розповіли, що одним з перших перестав розсилати повістки Івано-Франківський суд. Щомісяця на ці потреби він витрачав 75 тисяч гривень, в той час як в бюджеті на це закладено суму в три рази менше (близько 25 тисяч гривень).

"Тоді представники суду рекомендували відстежувати інформацію про судові засідання за допомогою Опендатабота. Зараз аналогічні ситуації відбуваються по всій Україні: на відправку кореспонденції судів в бюджеті закладено 445 млн грн, тоді як на відправку повісток потрібно витратити понад 1,2 млрд грн", - додали представники системи.

У зв'язку з ситуацією, що виникла в Опендатаботе заявили, що оприлюднили узагальнюючі дані, згідно сайтам судів, актуальні за станом на 9 грудня.

FireShot_Capture_4214_-_Opendatabot_-_Fa

Нагадаємо, в кінці листопада Шевченківський райсуд Києва звернувся до сторін процесу за додатковими контактними даними в зв'язку з тим, що у суду закінчилися гроші на розсилку повідомлень поштою.

Схожа ситуація склалася і в більшості судів Львова. Повістки на засідання відправляються через SMS-повідомлення або по електронній пошті. Щоб повідомити про час і дату судового засідання співробітники суду дзвонять учасникам процесу на мобільні телефони. Таким чином працівники органу витрачають власні гроші.

Новини

Популярні теми форуму

analytics