Close button

МЗС висловив протест РФ через незаконну "приватизацію" "Масандри"

МЗС висловив протест РФ через незаконну "приватизацію" "Масандри"

Міністерство закордонних справ України висловило протест у зв'язку із запланованою Росією незаконної "приватизацією" виноробного концерну "Національне виробничо-аграрне об'єднання Масандра". Про це йдеться в заяві МЗС, повідомляє УНИАН.

"Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий протест у зв'язку із запланованою так званою "приватизацією" державного концерну "Національне виробничо-аграрне об'єднання Масандра", який належить до сфери управління Міністерства аграрної політики та продовольства України", - наголошується в заяві.

Зокрема, російська сторона в черговий раз порушує норми міжнародного гуманітарного права, згідно з яким держава-окупант не має права проводити націоналізацію або "приватизацію" майна.

"Отже, будь-яке відчуження майна українського державного концерну "Массандра" є злочином", - підкреслюється в заяві.

Водночас правоохоронними органами України здійснюється кримінальне провадження за фактом незаконної націоналізації концерну "Массандра" окупаційною владою. У МЗС зазначили, що, згідно з указом президента України від 15 травня 2017 року, щодо експропрійованого російською окупаційною адміністрацією підприємства "Массандра" були введені санкції, дія яких була продовжена до червня 2021 року.

"Закликаємо міжнародне співтовариство не брати участь в так званій" приватизації "і утримуватися від будь-яких форм співпраці з незаконно націоналізованим Російською Федерацією концерном до моменту повернення його в управління уряду України", - підсумовується в заяві.

Новини

Популярні теми форуму

analytics