Close button

Вітренко звинуватив у збитках "Нафтогазу" "інших менеджерів"

Вітренко звинуватив у збитках "Нафтогазу" "інших менеджерів"

Компанія "Нафтогаз України" зазнала мільярдних збитків через діяльність нечесного і некомпетентного менеджменту. Про це заявив колишній виконавчий директор національної акціонерної компанії "Нафтогаз України", генеральний директор інвесткомпанії AYA Capital Юрій Вітренко, повідомляє УНН.

Відзначимо, що за 9 місяців цього року збиток "Нафтогаз України" склав 17 млрд грн.

"Найголовніша причина - це некомпетентність і нечесність менеджменту", - стверджує Вітренко.

Водночас себе в перелік таких менеджерів він не відносить.

У самому "Нафтогазі" кажуть, що збитки компанії є наслідком зниження ціни на газ. Однак Вітренко цю тезу категорично відкидає. За його словами, вина за збитки "Нафтогазу" лежить виключно на менеджерах компанії.

"На жаль, варіантів таких, щоб через некомпетентний і недобросовісний менеджмент "Нафтогаз" був прибутковим, немає, тому що все ж це складна компанія, складні процеси. І якщо менеджмент некомпетентний, нечесний, що б ви не робили, завжди знайдеться можливість втратити гроші, вкрасти гроші, віддати комусь іншому заробити й так далі. Тому перш за все потрібно розв'язувати цю ключову проблему", - заявляє він.

Водночас аудитори, перевіряючи діяльність "Нафтогазу" за часів роботи Вітренко, виявили ряд порушень, які призвели до 175 млрд грн бюджетних втрат. Однак Вітренко запевняє, що й ці втрати пов'язані з незграбною діяльністю інших менеджерів компанії. А він, мовляв, не має до цього ніякого відношення.

"Претензія до інших напрямків, за які я не відповідав. І я як раз критикував. Мене тому й звільнили з "Нафтогазу", що я доносив цю неприємну правду про те, що інша частина "Нафтогазу" є неефективною, що там є втрати, збитки, потрібно все це міняти", - переконує він.

Юрій Вітренко вимагає від "Нафтогазу" 4 млн доларів премій за "досягнення вагомих цілей" і посаду міністра енергетики.

Разом з тим його мати - лідер Прогресивної Соціалістичної партії України Наталія Вітренко - називає прем'єр-міністра Дениса Шмигаля "нацистом" і стверджує, що її син не збирався працювати в уряді.

Ірина Макаренко

Новини

Популярні теми форуму

analytics