Close button

"Коломийська народна республіка - все", - екснардеп

"Коломийська народна республіка - все", - екснардеп

На думку колишнього народного депутата і депутата нового складу Дніпропетровської обласної ради Андрія Денисенка, голові облради минулого скликання Святославу Олійнику не вдасться зберегти за собою посаду, повідомляє Новости Днепра.

Про це Денисенко написав в соцмережі, коментуючи сьогоднішню установчу сесію Дніпропетровської облради нового скликання.

За його словами, Олійник прагнув організувати вибори глави облради на першому ж засіданні, щоб повторно зайняти крісло голови. Однак депутати не пішли за цим сценарієм.

Як вважає Денисенко, це означає, що олігарх Ігор Коломойський, чиїм протеже вважають Олійника, остаточно втратив вплив на політичні процеси в області.

"Коломийська народна республіка - все. Олійник все. Дніпропетровська обласна рада, який зібрався сьогодні вперше, переніс вибори голови на наступне засідання. Попри те, що Олійник виставив в залі кабінки та урну для таємного голосування і навіть намагався не допустити пресу в зал. І все марно, депутати пішли зовсім за іншим сценарієм", - розповів Денисенко.

Він упевнений, що "токсична кандидатура" Олійника випала з-поміж претендентів на посаду голови обласної ради. А фракції будуть домовлятися про конструктивну роботу.

Сьогодні, 8 грудня, пройшла перша сесія Дніпропетровської обласної ради нового скликання. В ході першої сесії новообрані депутати склали присягу. На першому засіданні були присутні 118 депутатів зі 120.

Депутати вирішили призначити наступне засідання на 16 грудня. В ході нього планується обрати голову обласної ради та заступників, а також сформувати профільні комісії.

Відомо, що партія "Слуга народу" набрала 25% голосів виборців на виборах до Дніпропетровської обласної ради, що є найбільшим показником серед політичних сил. Далі йдуть партії "Опозиційна платформа - За життя" (ОПЗЖ) - 22,5% голосів, "Пропозиція" - 14,2%, "Блок Вілкула" Українська перспектива" - 13,3%, "Європейська солідарність" - 10,8 %, "Громадська сила" - 7,5%, "Батьківщина" - 6,7%.

Таким чином, "слуги" матимуть 30 депутатів в обласній раді, ОПЗЖ - 27, "Пропозиція" - 17, "Блок Вілкула" - 16, "Європейська солідарність" - 13, "Громадська сила" - 9, "Батьківщина" - 8.

Роман Ніколаєв

Новини

Популярні теми форуму

analytics