Close button

У Кернеса стало на 1 заступника більше

У Кернеса стало на 1 заступника більше

Харківська міська рада, перша сесія якої відбулася в середу, 9 грудня, затвердила заступників міського голови. За таке рішення проголосували 63 депутати, повідомляє ZN.ua.

Відзначається, що першим заступником міського голови Харкова став Олександр Новак, який раніше обіймав посаду секретаря Харківської міськради.

Свою посаду зберегли дев'ять заступників.

Заступником міського голови з питань житлово-комунального господарства став Семен Сирота, заступником з питань забезпечення життєдіяльності міста став Андрій Руденко.

Також депутат міської ради від "Блоку Світличної "Разом" Ігор Черняк пропонував виключити зі списку заступників Семена Сироту, посилаючись на те, що той є обвинуваченим у справі про розкрадання бюджетних коштів. Але пропозиція Черняка не набрала необхідної кількості голосів.

Відомо, що на виборах 25 жовтня Кернес набрав 60,34% голосів виборців і втретє був обраний Харківським міським головою. Він повинен був принести присягу разом з новообраними депутатами міськради, однак до 9 грудня Кернес приїхати не встиг.

16 вересня, його відвезли з Харкова до Берліна, де його госпіталізували в клініку "Шаріте". З 23 серпня мер не з'являвся на публіці, не записував відеозвернень. За нашими даними, Кернес на тлі COVID-19 переніс інсульт.

Виборчий кодекс говорить, що протягом 20 днів після оголошення результатів голосування обраний мер і депутати повинні подати в міську виборчу комісію заяву про реєстрацію. Але якщо є поважні причини, тервиборчком може дати (а може і не дати) відстрочку.

За відсутності мера міська рада має право на першій сесії обрати президію з трьох-п'яти депутатів, а потім - секретаря міськради, на якого тимчасово покладаються обов'язки міського голови. На скільки місяців або навіть років розтягнеться це "тимчасово", буде залежати від політичної волі Києва.

Єлизавета Чижик

Новини

Популярні теми форуму

analytics