Close button

Змії завадили будівництву заводу Tesla

Змії завадили будівництву заводу Tesla

Німецький суд зобов'язав компанію Tesla зупинити вирубку лісу на місці будівництва нової «Гігафабрікі» через скарги екологів, повідомляє Auto.ua.

На думку екологів вирубка великої кількості дерев може поставити під загрозу змій Coronella austriaca, які теоретично можуть ховатися в грунті. З настанням холодів змії впадають в гібернацію - це важливий процес в життєвому циклі, завдяки якому вони зберігають здоров'я і енергію, і якщо їх потривожити в такий період, тварини можуть загинути.

Крім цього місцева влада побоюються, що будівництво заводу Tesla може загрожувати ящірок Lacerta agilis, які також мешкають в лісі.

«Тепер будуть проведені консультації з Landesumweltamt (державним органом з охорони навколишнього середовища) і Tesla повинна подати їм документи, а потім ми оцінимо ситуацію», - заявив представник адміністративного суду у Франкфурті-на-Одері. Tesla і Landesumweltamt відмовилися від коментарів.

Рендер Tesla Gigafactory 4

Глава Tesla Ілон Маск оголосив, що новий завод Tesla з виробництва електромобілів, батарей і двигунів буде побудований поблизу Берліна в листопаді 2019 року. Підприємство в Німеччині стане четвертою «Гігафабрікой» після американських заводів в Неваді і Буффало, а також заводу в Китаї. Планується, що влітку 2021 року берлінська «Гігафабріка» почне випускати кросовер Tesla Model Y для європейського ринку.

Новини

Популярні теми форуму

analytics