Close button

Виявилося, щитки для обличчя - ненадійний захист

Виявилося, щитки для обличчя - ненадійний захист

Захисний щиток для обличчя - популярна альтернатива для людей, які з різних причин не можуть носити звичайну маску. Однак, згідно з новим дослідженням, він не забезпечує надійного захисту від COVID-19. Тепер вчені з Університету Фукуока в Японії працюють над створенням більш надійних лицьових щитків, повідомляє ПМ.

У дослідженні, опублікованому в журналі Physics of Fluids, вчені змоделювали, що станеться, якщо чхнути на людину в особовому щитку на відстані 1 метр. Дані показали, що через 0,5-1 секунду після початку чхання краплі досягнутий щитка і наблизяться до лиця завдяки явищу, відомому як вихровий кільце.

0p70ionqd0_big.jpg

Вчені кажуть:

«Вихрові кільця, що утворюються під час чхання, захоплюють мікроскопічні краплі і переносять їх до верхнього і нижнього країв лицьового щитка. Якщо це станеться синхронно з вдихом, то власник щита вдихне краплі ».

Як показують результати дослідження, лицьові щитки не зупиняють поширення COVID-19 та інших хвороботворних мікроорганізмів, що передаються повітряним шляхом. Для більшого захисту експерти радять носити щитки разом зі звичайною маскою. Дослідники також вважають, що розуміння фізики чхання допоможе їм створити більш якісні щитки.

«В даний час ми розробляємо і демонструємо кілька поліпшених щитків», - кажуть дослідники.

Віталій Маршу

Новини

Популярні теми форуму

analytics