Close button

Посла Молдови в РФ звільнили через контрабанду

Посла Молдови в РФ звільнили через контрабанду

Посла Молдови в Росії Андрія Негуцу відкликали з посади через скандал з контрабандою анаболіків, повідомляє РИА Новости.

Раніше в Кишиневі повідомили, що Служба інформації й безпеки запобігла незаконному вивезенню анаболічних речовин на автомобілі з номерними знаками посольства країни в Росії.

"З ініціативи міністерства закордонних справ посол Молдавії в Росії Андрій Негуца відкликаний з посади. Це стало наслідком ганебної події, яку було виявлено кілька днів тому, очевидно, що глава місії відповідальний за те, що трапилося", - прокоментував прем'єр республіки Іон Кику.

Він звернувся до міністра закордонних справ Ауреліо Чокою з вимогою звернути особливу увагу на роботу дипмісій. Глава Кабміну зазначив, що дипломати не повинні бути пов'язані з контрабандою і, якщо подібне відбувається, значить, МЗС потрібні зміни.

Відкликання посла сталосяна тлі політичної кризи в Молдові: нещодавно обраний президент Майя Санду і її прихильники вимагають відставки уряду і дострокових виборів до парламенту.

Новини

Популярні теми форуму

analytics