Close button

Кабмін продасть 17 підприємств Укроборонпрому

Кабмін продасть 17 підприємств Укроборонпрому

Кабмін анонсував передачу в управління Фонду держмайна 17 підприємств «Укроборонпрому», які не ведуть економічної діяльності, повідомляє Капитал.

Відповідне рішення було прийнято на засіданні уряду 9 грудня.

«Пропонується прийняти проект розпорядження, яким передбачається передача 17 об'єктів власності Укроборонпрому в сферу управління Фонду державного майна з метою їх подальшої прозорої приватизації», - заявив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

За його словами, ФДМУ на прикладі об'єктів Укрспирту вже продемонстрував, що успішна, прозора і справедлива приватизація можлива.

«А для нашого оборонного відомства - це можливість зосередитися на розвитку профільних підприємств, які дійсно мають для української армії та економіки важливе значення і працюють для держави», - підкреслив Прем'єр.

Як повідомлялося, раніше в Укроборонпрому заявляли, що в результаті трансформації концерну, в його складі повинні залишитися 65 підприємств. За рішенням наглядової ради ГК «Укроборонпром», 17 підприємств, які фактично не ведуть економічної діяльності і давно втратили свій оборонний потенціал, будуть передані до Фонду державного майна України.

Друга хвиля передачі оборонних підприємств на приватизацію відбудеться після прийняття відповідного рішення наглядової ради Укроборонпрому. Йдеться про підприємства, які задіяні в державне оборонне замовлення, але не в значному обсязі, і вони могли б розвиватися з залученням приватного капіталу. Планується, що гроші, які за них виручить Фонд держмайна, підуть на розвиток тих 65 підприємств, які залишаються в концерні.

Новини

Популярні теми форуму

analytics