Close button

Бізнес закликав владу прописати чіткі норми роботи в локдаун

Бізнес закликав владу прописати чіткі норми роботи в локдаун

Європейська бізнес асоціація (ЄБА) підготувала перелік пріоритетних питань для української влади. Бізнес просить врахувати всі вимоги, щоб робота бізнесу і економіки в цілому в період локдауна не зупинилася, повідомила прес-служба асоціації, повідомляє UBR.

"З одного боку, ми розуміємо і підтримуємо зусилля органів держвлади з протидії коронавірусу. У той же час, ... є побоювання, що нові обмеження можуть бути в окремих моментах ще більш жорсткими, ніж навесні цього року", - відзначили в ЄБА.

Також в асоціації побоюються, що через відсутність чітких норм бізнес може зіткнутися з новими зловживаннями з боку перевіряючих органів. Тому просить звернути увагу на такі питання:

  1. Всі норми повинні бути виписані дуже чітко, щоб не допустити двозначних трактувань і можливих зловживань.
  2. У зв'язку з закриттям всіх непродовольчих магазинів необхідно дати їм змогу видавати споживачам товари, замовлені через інтернет.
  3. До переліку товарів-виключень, якими можна торгувати в період локдауна, потрібно додати засоби зв'язку, як було під час весняного карантину.
  4. Чи не поширювати обмеження на перевезення співробітників службовим транспортом за аналогією з громадським транспортом.
  5. При встановленні вимог до роботи об'єктів критичної інфраструктури, врахувати необхідність надання супутніх послуг і роботу інших об'єктів (склади, клінінг, охорона і т. Д.).
  6. Дозволити працювати закладам громадського харчування "на винос".
  7. У разі обмежень на перетин держкордону не поширювати їх на водіїв і членів екіпажу вантажівок, екіпажі повітряних і морських, річкових суден, поїзних і локомотивних бригад. Крім того, передбачити можливість в'їзду / виїзду іноземців з метою лікування або усиновлення дітей.
  8. Дозволити діяльність великих виставкових центрів, тому що вони платять податок на землю, при цьому обмежені в діяльності. Також розглянути можливість підтримки великого бізнесу, який постраждав через карантин, наприклад, шляхом податкових канікул, зменшення навантаження на фонд оплати праці, і т. П.
  9. Обмежити можливість залучення до відповідальності суб'єктів господарювання тільки тими випадками, коли вони можуть впливати на конкретну особу, що не дотримується карантин. Або дозволити бізнесу відмовляти в обслуговуванні таких клієнтів.
  10. Врахувати необхідність, з метою ідентифікації, працівникам банків просити клієнтів тимчасово приспускати або знімати засоби індивідуального захисту.
  11. Чи не обмежувати діяльність бізнесу з продажу, надання в оренду, лізинг транспортних засобів, ремонту технічно складних побутових товарів.

Новини

Популярні теми форуму

analytics