Close button

Золото дешевшає на новинах про вакцину

Золото дешевшає на новинах про вакцину

Ціна на золото 9 грудня знижується, в той час, як інвестори оцінюють новини навколо вакцини від коронавируса, які можуть викликати відмову від активів-«притулків», і це стосується дорогоцінних металів, свідчать дані торгів, повідомляє Минфин.

Торги на біржі

Ціна лютневого ф'ючерсу на золото на нью-йоркській біржі Comex знижується на 0,6%, або на $ 11,2 до $ 1863,7 за тройську унцію.

Березневий ф'ючерс на срібло дешевшає на 1,2%, до $ 24,44 за унцію.

Що тисне на золото

Напередодні ціна на дорогоцінний метал внаслідок деякої корекції вгору досягала максимальної позначки з 23 листопада. Сьогодні ж нове тиск на котирування золота надають новини навколо вакцини від коронавируса.

Раніше американський регулятор підтвердив ефективність вакцини, розробленої компаніями Pfizer і BioNTech. Це викликало новий сплеск оптимізму на ринках і «перевага ризику». Відповідно, деякі гравці починають позбуватися від «надійного» золота.

При цьому поки здешевлення дорогоцінного металу досить помірне, пише Reuters.

Що кажуть аналітики

Аналітик ED & F Man Capital Markets Едвард Мейр (Edward Meir) вважає, що стримують зниження цін на золото новини про підготовку нової масової фінансової підтримки економіки США, і вони будуть продовжувати надавати підтримку котируванням дорогоцінного металу до кінця року. Справа в тому, що золото розглядається як засіб захисту від інфляції, яка може виникнути в результаті вливання в економіку ще майже $ 1 трлн.

Напередодні міністр фінансів США Стівен Мнучін запропонував конгресу пакет додаткової підтримки американської економіки в розмірі $ 916 млрд, де те що раніше був представлений пакет в $ 908 млрд.

Новини

Популярні теми форуму

analytics