Close button

Україна і Великобританія підписали угоду про двосторонню торгівлю

Україна і Великобританія підписали угоду про двосторонню торгівлю

Україна і Великобританія підписали угоду про розвиток двосторонньої торгівлі та партнерства в ході круглого столу, присвяченого розвитку відносин між країнами в рамках підписаного в жовтні угоди про політичну співпрацю, вільну торгівлю і стратегічне партнерство, повідомляє УНИАН.

Про це повідомила прес-служба Міністерства розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України.

«Підписана угода між нашими країнами сприятиме поліпшенню балансу і структурі двосторонньої торгівлі, і відкриє нові можливості для розвитку українсько-британського партнерства. Зараз уряд України здійснює комплекс процедур, необхідних для ратифікації угоди і повноцінного застосування зони вільної торгівлі між двома країнами з 1 січня 2021 року », - наводяться в повідомленні слова заступника міністра економіки Тараса Качки.

Сторони також домовилися про пошук спільних рішень в таких питаннях, як: логістика і транзит, захист інвестицій, посилення двостороннього торговельного співробітництва, розширення бізнес-партнерства України і Великобританії, залучення інвестицій в сільське господарство тощо.

У повідомленні сказано, що товарообіг між Україною і Британією за 9 місяців 2020 року склав більше 1 млрд дол., З яких експорт українських товарів склав 452,1 млн дол.

Хронологія подій

8 жовтня президент України Володимир Зеленський і прем'єр-міністр Сполученого Королівства Великобританії і Північної Ірландії Борис Джонсон підписали Угоду про політичну співпрацю, вільну торгівлю і партнерство.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що Україна сподівається до кінця року ратифікувати цю угоду з Великобританією.

Новини

Популярні теми форуму

analytics