Close button

Зеленський про річницю саміту в Парижі

Зеленський про річницю саміту в Парижі

Активність України в процесі переговорів показала всьому світу і, головне, жителям на Донбасі, що саме ми зацікавлені в світі, а Росія блокує виконання домовленостей. Про це заявив Президент України Володимир Зеленський, коментуючи річницю саміту "Нормандське четвірки" в Парижі, передає УНН з посиланням на Офіс Президента, повідомляє УНН.

На прямих переговорах лідерів держав - учасників Нормандського формату можна досягти найбільш відчутних результатів по просуванню до світу на Донбасі, підкреслює Президент України Володимир Зеленський.

"Шлях до миру завжди тернистий. Але це шлях, яким повинні пройти обидві сторони. Активність України в процесі переговорів показала всьому світу і, головне, жителям на Донбасі, що саме ми зацікавлені в світі, а Росія блокує виконання домовленостей", - зазначив Глава держави.

Зеленський заявив, що Україна готова до нового етапу розведення військ і розмінування нових ділянок, а також до чергового раунду взаємної звільнення утримуваних осіб.

Президент підкреслив, що незважаючи на складності вперше за роки війни вдалося встановити реальний режим припинення вогню, який в цілому триває з 27 липня 2020 року. Завдяки цьому вдалося зберегти десятки життів українських військових і цивільних, відзначили в Офісі.

Крім того, українська влада спростила вступ до вузів для абітурієнтів з тимчасово окупованих територій і побудувала на лінії розмежування нові сучасні контрольні пункти в'їзду / виїзду (КПВВ) з центрами надання адміністративних послуг. За словами глави держави, цим Україна демонструє мирним жителям Донбасу по обидва боки лінії розмежування, що досягти миру реально.

"Україна здатна виграти битву за емоції жителів тимчасово окупованій території. Ми робимо цілком конкретні речі, які наочно демонструють усім жителям Донецька і Луганська, які перетинають лінію розмежування, що Україна - це значно краще, ніж невизнані, нефункціональні, самопроголошені структури", - заявив Зеленський.

Нагадаємо, 9 грудня 2019 року в Парижі в Єлисейському палаці відбувся саміт глав держав і урядів країн "нормандської четвірки" - Франції, Німеччини, Росії та України. За підсумками зустрічі сторони узгодили ряд домовленостей, серед яких, зокрема, імплементація так званої "формули Штайнмайера" в українському законодавстві.

Новини

Популярні теми форуму

analytics