Close button

Поліція відзвітувала про результати боротьби з корупцією

Поліція відзвітувала про результати боротьби з корупцією

Майже 3 тисячі людей стали підозрюваними у справах про корупцію, які розслідує Нацполіція, повідомляє ZN.ua.

З початку 2020 року співробітники Національної поліції зареєстрували понад 14 кримінальних і адміністративних проваджень про корупційні правопорушення. Загальну суму збитків від виявлених діянь правоохоронці оцінюють у 2 млрд гривень, повідомили в НПУ в середу, 9 грудня.

Протягом 10 місяців прокуратура направила до судів 3180 кримінальних справ з обвинувальними актами, які розслідували співробітники Департаменту стратегічних розслідувань, Головного слідчого управління та інших підрозділів Нацполіціі. 176 з цих виробництв стосуються злочинів, скоєних організованими злочинними групами та організаціями.

WhatsApp_Image_2020-12-09_at_18.38_.58_(

Загальна сума збитків від корупційних діянь, виявлених поліцією, перевищує 2 млрд гривень. 774,5 млн уже компенсували державі, стверджують в НПУ.

Поліцейські вже завершили розслідування 563 справ про корупційні злочини в бюджетній сфері, 224 - у фінансово-кредитній системі, 109- у сфері земельних відносин, 77 - у банківській системі, 75 - у сфері транспорту, 62 - у медичній сфері.

Також поліція завершило розслідування 1594 фактів хабарництва, присвоєння майна і зловживання владою і службовим становищем.

Протягом 10 місяців правоохоронці зареєстрували 2788 справ про хабарництво, 710 з них пов'язані з отриманням неправомірної вигоди. 1366 особам вручили повідомлення про підозру.

WhatsApp_Image_2020-12-09_at_18.39_.44_(

Крім того, поліцейські склали 11 тисяч протоколів про адміністративні корупційні правопорушення. 8,3 тисячі з них вже розглянули суди, правопорушникам виписали штрафів на 4,7 млн гривень. Серед них - працівники судів, правоохоронних органів, місцевих рад, обласних і районних державних адміністрацій.

В Офісі генпрокурора підрахували, що в Україні щодня розкривають 44 корупційні правопорушення. За рік до угловно і адміністративної відповідальності за корупцію притягнуто 2937 осіб, в тому числі 923 працівника правоохоронних органів і 165 депутатів різних рівнів.

В кінці жовтня генпрокурор Ірина Венедиктова провела наради з керівництвом ГБР, НАБУ, САП і ГФС. Ці органи генпрокурор розкритикувала за малу кількість переданих до судів справ і недостатній рівень відшкодування збитків, завданих державі корупційними злочинами.

Венедиктова дала ГБР два місяці на усунення недоліків в роботі, а також обговорила з керівниками НАБУ і САП справи, які «повинні бути передані в суд до кінця року».

Похвали від генпрокурора удостоїлися лише глава МВС Арсен Аваков і Національна поліція.

Новини

Популярні теми форуму

analytics