Close button

Названо головні кольори 2021 року

Названо головні кольори 2021 року

Це всього другий раз, коли кольором року було вибрано два відтінку: вперше таке сталося в 2016 році, коли перемогли блакитний Serenity (Спокій) і рожевий Rose Quartz (Рожевий Кварц), повідомляє Корреспондент.

Фахівці американського Інституту кольору Pantone (Pantone Color Institute) визначили два головних кольори 2021 року. Ними стануть глибокий сірий 17-5104 Ultimate Grey і яскравий жовтий 13-0647 Illuminating. Про це в середу, 9 грудня, повідомили на сайті організації.

"Практичний і твердий, як камінь, але одночасно зігріваючий і оптимістичний союз Pantone 17-5104 Ultimate Gray і Pantone 13-0647 Illuminating втілює силу і позитив", - повідомляється на сайті інституту.

За словами директора Pantone Леатріс Ейсман, це поєднання кольорів вселяє в стійкість і надію, оскільки кожній людині необхідно відчувати себе натхненним і піднесеним.

Нагадаємо, кольором 2020 року, за версією організації, став класичний синій, який втілює спокій і впевненість.

Pantone займається розробкою і дослідженням квітів, які дизайнери і маркетологи всього світу могли б з успіхом використовувати в майбутньому для своїх робіт. З 2000 року експерти щорічно вибирають один колір, який задасть тенденцію фахівцям з ілюстрацій і проектування на весь прийдешній рік.

Інститут кольору Pantone НЕ законодавець мод в тому, що стосується трендових відтінків. Він не встановлює тенденції, а лише збирає щорічні дані і відображає їх у своєму звіті. Це своєрідний довідник і гід по найпопулярніших і важливим відтінкам майбутнього 2021 року.

У той же час Інститут кольору Pantone - це консалтингове агентство в рамках центру Pantone, яке займається прогнозами щодо колірних трендів в світі і дає рекомендації компаніям-виробникам по використанню тих чи інших відтінків в нових колекціях товарів і логотипах брендів. На думку багатьох фахівців, він є найавторитетнішим, всесвітньо визнаним джерелом інформації з питань кольорів і відтінків.

Новини

Популярні теми форуму

analytics