Close button

У Судані напали на українське консульство

У Судані напали на українське консульство

У столиці Судану Хартумі грабіжники напали на консульство України. Про це повідомляє агентство SUNA, повідомляє Лента.ру.

Надзвичайна подія сталася вранці вівторка, 8 грудня. Бандити, переодягнені у форму збройних сил, увірвалися в диппредставництво. Однак залишити будівлю їм не вдалося: в бій з бандитами вступив загін Сил оперативної підтримки (СОП - аналог внутрішніх військ, сформований з тих, хто брав участь в держперевороті колишніх ополченців, знаходиться у віданні уряду - прим. ред.).

Злочинців вдалося заарештувати. Консул України в Судані Муса Мухаммад Саїд пізніше особисто з'явився в поліцію, щоб пізнати грабіжників. Викрадені гроші і цінності були повернуті.

Участь СОП в затриманні злочинців пояснили тим, що деякі з бандитів носили розпізнавальні знаки того ж підрозділу.

11 квітня 2019 армія Судану зробила в країні переворот після чотирьох місяців протестів населення. Демонстранти вимагали відставки президента, який був при владі 30 років. Незважаючи на переворот, протести не припинилися. Учасники також вимагали передати владу цивільним особам на трирічний транзитний період. Судан тимчасово відсторонили від членства в Африканському союзі.

Новини

Популярні теми форуму

analytics