Close button

Як буде працювати сфера торгівлі під час локдауна

Як буде працювати сфера торгівлі під час локдауна

Під час посиленого карантину в січні закладам харчування буде дозволена адресна доставка і робота на винос, а для інших об'єктів торгівлі будуть суворіші обмеження, повідомляє УНИАН.

Про це розповів заступник міністра охорони здоров'я, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко в ефірі "Громадського радіо".

"У нас буде заборона роботи непродовольчих магазинів, але в магазинах буде дозволена тільки адресна доставка, із забороною роботи на винос, оскільки, коли ми говоримо про інших магазинах непродовольчої групи товарів, то створюється велике скупчення людей в досить обмеженому просторі, коли люди приходять забирати товар саме в магазин ", - пояснив він.

Ляшко уточнив, що під заборону не потрапить торгівля тільки продуктами харчування, засобами гігієни, лікарськими засобами, ветеринарними кормами і препаратами, все інше підпадає під заборону.

"Навіть непродовольчі ринки не повинні працювати. Якщо ми говоримо про магазинах, супермаркетах, які продавали харчові продукти і ще інші речі, то під час жорсткого карантину з 8 по 25 січня ці речі буде заборонено продавати. Можуть продавати цю групу товарів там, де 60 % площі відведено під групу непродовольчих товарів ", - уточнив головний санлікар.

Локдаун в Україні: що планується в січні

  • 9 грудня Кабінет міністрів прийняв рішення посилити карантинні обмеження в Україні в січні.
  • Посилено обмеження будуть введені після новорічних і різдвяних свят - з 00:00 8 січня до 00:00 25 січня. Всього обмеження триватимуть 16 днів.

Новини

Популярні теми форуму

analytics