Close button

Януковичу не обрали запобіжний захід у справі Майдану

Януковичу не обрали запобіжний захід у справі Майдану

Печерський районний суд Києва так і не обрав колишньому президенту України Віктору Януковичу запобіжний захід у справі про масові вбивства "майданівців", повідомляє УНІАН.

Як передає кореспондент УНІАН, близько 01:00 10 грудня суддя зайшов до зали засідань і з'ясувалося, що туди не прийшли адвокати Януковича, які самі ж і попросили про перерву нібито для ознайомлення з матеріалами клопотання про обрання йому запобіжного заходу.

Суддя Підпалий поставив на обговорення питання про можливість призначення для Януковича адвоката з Центру безкоштовної правової допомоги у зв'язку з тим, що його адвокати за договором проігнорували судове засідання.

Прокурор Олексій Донський заявив, що не заперечує проти такого вирішення, однак, якщо в справу вступить новий адвокат, то він потребує тривалого часу для ознайомлення з матеріалами справи.

В результаті суддя вирішив призначити Януковичу безкоштовного адвоката, який сьогодні на 12.00 повинен з'явитися на засідання суду.

Нагадаємо, 9 грудня Печерський суд почав розгляд клопотання прокурорів про обрання Януковичу запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

12 травня Печерський райсуд Києва задовольнив клопотання прокурорів про обрання запобіжного заходу Януковичу у вигляді утримання під вартою без права на внесення застави.

Янукович підозрюється в організації шляхом перевищення влади переслідувань і вбивств учасників масових акцій протесту 18-20 лютого 2014 року в Києві і інших містах України.

16 листопада Київський апеляційний суд скасував заочний арешт Януковича в рамках розслідування справи про масові вбивства 18-20 лютого 2014 року. Скасовуючи постанову судді Печерського райсуду Києва, апеляційний суд виходив з того, що «прокурором не доведено факт оголошення Януковича в міжнародний розшук, як того вимагають положення ч. 6 ст. 193 КПК України ».

Також суд призначив розгляд у суді першої інстанції клопотання слідчого про обрання Януковичу запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

24 січня 2019 року Оболонський райсуд Києва заочно визнав Януковича винним у державній зраді і пособництві у веденні агресивної війни, засудивши його до 13 років позбавлення волі. Разом з тим, суд не визнав доведеною провину експрезидента в посяганні на територіальну цілісність України. Янукович не брав участі в судовому процесі. Після втечі з України в лютому 2014 він проживає в Росії.

Новини

Популярні теми форуму

analytics