Close button

Данський банк опублікував "приголомшливі прогнози" на 2021 рік

Данський банк опублікував "приголомшливі прогнози" на 2021 рік

Данський Saxo Bank опублікував свій щорічний список з 10 "приголомшливих прогнозів" на майбутній рік, повідомляє Forbes, повідомляє ИноТВ.

Як зазначається в матеріалі видання, ці передбачення, які вже встигли стати культовими, не завжди є цілком серйозними, проте покликані змусити інвесторів задуматися про несподівані ризики, здатних вплинути на ринки в найближчому майбутньому.

На цей раз в незвичайну десятку данських аналітиків, за даними Forbes, увійшли наступні позиції:

1. Amazon "викупить" Кіпр

На думку експертів Saxo Bank, американський гігант інтернет-торгівлі через побоювання з приводу втручання державних наглядових органів в його комерційну діяльність може перенести штаб-квартиру у своє кіпріотське відділення, а потім - "допомогти" Кіпру внести поправки в його податковий кодекс так, щоб він став максимально вигідним для компанії. Аналітики вважають, що це дозволить кіпріотському уряду впоратися з високим держборгом, але також підштовхне владу ЄС до уніфікації принципів оподаткування серед всіх його членів, пише Forbes.

2. Німеччина витягне Францію з боргової ями

І без того непроста фінансова ситуація у Франції, яка вже зараз рухається до положення лідера по борговому навантаженні серед всіх країн - членів Євросоюзу, може через банкрутство відразу декількох великих підприємств стати критичною, пророкують данські експерти. За таких обставин Париж після масштабного розпродажу цінних паперів французьких банків буде змушений "благати" Німеччину врятувати його, змусивши Європейський центральний банк надати французам фінансову допомогу, роз'яснює оглядач Forbes прогноз Saxo Bank.

3. Новинні фейки будуть переможені завдяки блокчейну

Великі ЗМІ й соціальні мережі нарешті дадуть відсіч постійно висхідну загрозу дезінформації, перемістивши новини в загальну блокчейн-мережу, яка дозволить забезпечити їх правдивість, вважають в Saxo Bank.

4. Нова цифрова валюта Китаю призведе до "тектонічних зрушень" фінансових потоків

Створення "цифрового юаня" відкриє світу доступ до китайських ринків капіталів і збільшить ефективність вкладень, в результаті чого ситуація у світовій економіці знову стабілізується, переконані експерти данського банку. При цьому, за їхні думки, юань буде все впевненіше змагатися з американським доларом за статус резервної валюти, говориться в матеріалі Forbes.

5. Прориви в "зелених" технологіях приведуть до надлишку дешевої енергії, але "вб'ють" вітряки

Завдяки створенню просунутого алгоритму на основі технологій штучного інтелекту вчені нарешті вирішать загадку комерційного застосування ядерного синтезу, завдяки чому розроблений Массачусетським технологічним інститутом термоядерний реактор SPAR нарешті стане енергоефективним, а в енергетиці в цілому відбудеться технологічний стрибок, пророкують в Saxo Bank. В результаті кожен будинок стане енергонезалежною - проте сектор вітряної енергетики загине, кажуть аналітики.

6. Введення безумовного базового доходу обернеться результатом населення з великих міст

Оскільки в міру розвитку технологій все більше професій будуть надаватися непотрібними і економічна нерівність буде посилюватися, влада багатьох країн будуть усвідомлювати необхідність перейти на модель безумовного базового доходу, говориться в прогнозах данського банку. На думку його експертів, через автоматизацію в великих містах стануть непотрібними й офісні простори, через що ціни на нерухомість впадуть, а люди стануть масово переїжджати за місто, пише Forbes.

7. Спеціальний Цивільний технологічний фонд компенсує населенню ефект підривних технологій

Оскільки через технічний прогрес число робочих місць в ряді секторів різко знизиться, буде створений спеціальний фонд, який стане виплачувати громадянам так звані підривні дивіденди, намагаючись таким чином розділити з ними дохід від проривів в продуктивності, вважають в Saxo Bank.

8. Вакцина від коронавірусу знищить "компанії-зомбі"

Через пандемії багато підприємств були змушені заради виживання різко наростити заборгованість. Тим часом економічний бум, який настане після розгортання масової вакцинації, а також тиск на ринок заохочувальних фінансових заходів приведуть до "перегріву" економіки та колосальної інфляції - а у відповідь підвищення процентних ставок владою загрузли в боргах компанії вже не витримають, що обернеться хвилею дефолтів, міркують данські аналітики.

9. Через попит з боку сектора сонячної енергетики срібло подорожчає вдвічі

Як пророкують експерти Saxo Bank, зростання інфляції у 2021 році також призведе до збільшення попиту на дорогоцінні метали - а оскільки США, Китай і ЄС будуть йти "зеленим" курсом, промисловість буде особливо сильно потребувати срібло, йдеться в матеріалі Forbes.

10. Нові технології приведуть до різкого зростання прикордонних ринків

Завдяки проривам у технологіях супутникового інтернету - включаючи, наприклад, мережу Starlink від SpaceX - на межових ринках і тих, що розвиваються, може різко зрости доступність інтернет-зв'язку, припускають данські аналітики. Завдяки цьому в таких країнах відбудеться справжня революція в плані освіти, продуктивності праці і фінансових технологій, передає Forbes міркування експертів.

Новини

Популярні теми форуму

analytics