Close button

Вчені з'ясували, як зберегти працездатність мозку після травм

Вчені з'ясували, як зберегти працездатність мозку після травм

Група вчених зі Школи біомедицини Далекосхідного федерального університету спільно з колегами з Італії, Іспанії, Румунії та Швеції розробила методику захисту мозку після черепно-мозкових травм на тлі тривалих порушень сну. Результати дослідження опубліковані в журналі Progress in Brain Research, повідомляє News Medical.

Вчені відзначили, що навіть легка травма мозку може загрожувати важкими наслідками і спричинити розвиток нейродегенеративних процесів на тлі попередніх тривалих порушень сну.

В ході дослідження вчені визначили, що в разі черепно-мозкової травми при тривалих порушеннях сну знижується вироблення меланоцит-стимулюючого гормону, який відповідає за стимулювання і підтримку нейронів.

Для захисту мозку і мінімізації нейродегенеративних процесів вчені запропонували використовувати нанокапсули двоокису титану з Церебролізином і меланоцит-стимулюючим гормоном спільно з трансплантацією в мозок з кісткового мозку стовбурових клітин пацієнта.

Вчені заявили, що розроблена ними методика здатна захистити нейрони мозку, зберігши працездатність мозку на високому рівні.

Новини

Популярні теми форуму

analytics