Close button

NASA представила астронавтів для польоту на Місяць

NASA представила астронавтів для польоту на Місяць

Названо 18 астронавтів , які претендують на місце в космічному кораблі Orion: в кращому випадку в 2024 році він здійснить посадку на поверхню Місяця за новою програмою Artemis від NASA. Перша жінка в історії на природному супутнику Землі буде з цієї групи, повідомляє Liga.net.

Потенційних членів майбутнього екіпажу (половина з них уже літали в космос) представив в Космічному центрі ім. Кеннеді в штаті Флорида віце-президент і куратор по космосу в США Майкл Пенс.

Найстаршому претенденту - 55 років, наймолодшому - 32. Середній вік учасників - від 30 до 40 років. По кліку на імені відкриється коротка відеопрезентація астронавта:

Енн Макклейн

Скотт Тінгл

Стефані Уїлсон

Джозеф "Джо" Акаба

Кайла Беррон

Раджа Чари

Джессіка Уоткінс

Меттью Домінік

Христина Кох

Віктор Гловер

Ніколь Манн

Уоррен "Вуді" Хобург

жасмин Могбелі

Джонні Кім

Джессіка Меїр

Кьелл Ліндгрен

Кейт Рубінс

Френк Рубіо

Їх обирали з 47 активних астронавтів NASA. Директор Управління Джеймс Брайденстайн додав, що в групу поступово увіллються нові учасники тренувальної програми, в тому числі з інших країн.

За словами Пенса, командир місії Apollo 17 Джин Сернан, який останнім з 12 американців побував на Місяці в 1970-х, "не хотів би, щоб слово" останній "було назавжди закріплено за ним". Цей нині покійний астронавт NASA побував на Місяці майже рівно 48 років тому - 14 січень 1972 року.

Незважаючи на все більш вузьке вікно можливостей, Аерокосмічне управління збирається висадити екіпаж на Місяць не пізніше кінця 2024 року. Багато чого буде залежати від того, як поставиться до програми "Артеміда" і проекту польоту на Марс нова адміністрація США.

Новини

Популярні теми форуму

analytics