Close button

Відомий рівень антитіл після вакцинації "Супутником V"

Відомий рівень антитіл після вакцинації "Супутником V"

Щеплені російською вакциною від коронавируса «Супутник V» росіяни розповіли, який рівень антитіл у них виробився після вакцинації. У одних тест-система на визначення імуноглобулінів показала чотириразове перевищення норми, у інших - повну невиработку антитіл, повідомляє Лента.ру.

Так, у трьох росіян, які отримали препарат, рівень антитіл склав 40,74, 20 і 14,60 при нормі 10 або менше. Двоє інших отримали результат 15 при нормі 1,1 і 17,57 при нормі 0,8 - вони використовували інші тест-системи. Ще двоє, які отримали вакцину, розповіли, що у них не виробилася достатня кількість антитіл. Крім того, один з опитаних заявив, що протягом трьох тижнів після вакцинації антитіла у нього були вище норми, але через кілька днів знизилися майже вдвічі.

Як зазначила керівник напрямку лабораторної медицини Центру молекулярної діагностики ЦНДІ епідеміології Росспоживнагляду Олена Тіванова, порівнювати результати, отримані на різних тест-системах, поки не можна, оскільки єдиних стандартів для них поки не існує.

Раніше глава МОЗ Росії Михайло Мурашко визначив термін, в який людина може заразитися коронавірусом після вакцинації. За його словами, поява імунітету відбувається за 42 дні. За цей період проводиться дві ін'єкції вакцини. Друга - через 21 день після першої.

Новини

Популярні теми форуму

analytics