Close button

Вчені виявили новий вид змій

Вчені виявили новий вид змій

Міжнародна група вчених, досліджуючи ліси Північного В'єтнаму, виявила новий вид змій. Дослідження показали, що ці плазуни є надзвичайно рідкісними, повідомляє The Independent, повідомляє Мир24.

Відкриття було зроблено випадково. Вчені робили нічний похід, помітили на дорозі змію і зупинилися, щоб оглянути її. Вони відзначили, що у цієї істоти «райдужні» лусочки. Під світлом ліхтариків вони міняли колір, як голограма, від яскраво-синього до кислотно-зеленого, і відрізнялися дивним візерунком.

У більшості змій лусочки перекривають одна іншу, але у даної особини вони розташовувалися окремо. Крім того, у неї були незвичайні очі, позбавлені фоторецепторів. Це наводило на думку, що вона провела більшу частину свого життя під землею або під густим лісовим покривом, куди не проникає світло. Команда відразу зрозуміла, що вони знайшли новий вид.

«За 22 роки спостережень за рептиліями у В'єтнамі я зібрав тільки шість змій з окремою лускою. Це одна з найбільш маловивчених груп рептилій », - зазначив один з учасників наукової групи.

Змія входить в рідкісний рід Achalinus, який веде свою «родовід» від норних змій. Вони відділилися від загального еволюційного древа раніше своїх родичів і тому не схожі на них ні зовні, ні по звичках. Дослідження нового виду допоможуть вченим краще зрозуміти еволюцію плазунів.

Учасники експедиції відзначили, що природа Північного В'єтнаму сильно страждає від вирубки лісів, будівництва та полювання. Деякі рідкісні види вимирають раніше, ніж їх встигають описати. Вчені висловили надію, що природоохоронні заходи в цьому районі будуть вестися більш активно, і люди знайдуть спосіб гармонійно співіснувати з природним середовищем, не руйнуючи її.

Новини

Популярні теми форуму

analytics