Close button

Україна поки немає альтернативи МВФ, - Гройсман

Україна поки немає альтернативи МВФ, - Гройсман

Уряд України мав узгодити чітку програму співпраці з Міжнародним Валютним Фондом ще в жовтні минулого року, а потім чітко рухатися по ній і не доводити фінансову систему країни до нинішнього стану, заявив прем'єр-міністр України (2016-2019гг) Володимир Гройсман, повідомляє Интерфакс.

"Важливо було отримати договір ще в жовтні минулого року. Помилкою було те, що вони поїхали, і з ними не домовилися (тоді - ІФ). Для мене це був дуже поганим сигналом І зараз це проблема. Чим далі - тим гірше. У нас немає можливості пережити цей важкий період без ресурсу МВФ ", - сказав Гройсман в програмі" Бацман ".

Він зазначив, що альтернативних Фонду джерел фінансування в Україні небагато. Падіння світової економіки тягне звуження міжнародної торгівлі. Разом з тим, це не означає, що не треба наводити порядок у внутрішніх структурах, які щодня наповнюють бюджет - митниці та податкової.

"За кілька років мій уряд змогло домогтися залучення додаткових 100 млрд грн з митниці. Це серйозний ресурс. При цьому я був далекий від думки, що ми повністю перемогли контрабанду. Ми ввели електронний реєстр ПДВ, і на наступний же день підприємці сказали, що це реальна система, і корупції в ній немає. Очевидно, зараз важлива прозорість - в державних закупівлях, на митниці, в податковій ", - сказав Гройсман.

Новини

Популярні теми форуму

analytics