Close button

Hyundai Motors купує Boston Dynamics

Hyundai Motors купує Boston Dynamics

Портал The Korea Economic Daily повідомляє, що Hyundai Motors витратила майже мільярд доларів на покупку науково-дослідницької компанії Boston Dynamics, повідомляє Попмеханика.

Вона всесвітньо відома розробкою одних з найкращих і здатних роботів за всю історію робототехніки, але їх прикладне застосування в промислових масштабах все ще під питанням. Поки що компанія реалізувала лише кілька исследовательски проектів, таких як створення гуманоїдних ботів для фіналу DARPA Robotics Challenge в 2015 році.

Вперше Boston Dynamics придбав Google ще в далекому 2013 році. Всього чотири роки по тому він продав її японської SoftBank Group - саме вони створили гуманоїдного робота Pepper, якого часто можна побачити в аеропортах, де той відповідає на питання збитих з пантелику мандрівників.

На відміну від Google, SoftBank зміг перетворити принаймні одне з творінь Boston Dynamics в комерційно доступний продукт, коли чотириногий робот Spot офіційно надійшов у продаж в червні цього року і навіть допомагав медикам боротися з пандемією.

Згідно The Robot Report, більше 400 з наборів для розробки Spot Explorer вартістю $ 74 500 були продані по всьому світу, що в підсумку принесло SoftBank дохід більше 30 мільйонів доларів.

Проте, SoftBank Group продає Boston Dynamics південнокорейської Hyundai Motor Company, яка під керівництвом Чунга Ейсуна також займається робототехнікою, приділяючи більше увагою не гуманоїдним роботам, а електромобілів.

За останні пару років Hyundai все більше і більше інвестує в робототехніку, а також в автономні транспортні засоби, але ще невідомо, які плани компанії щодо Boston Dynamics. Можливо, в найближчому майбутньому нас чекають по-справжньому цікаві проекти.

Новини

Популярні теми форуму

analytics