Close button

Через бучу на засідання у справі Шеремета суд пустить лише ЗМІ

Через бучу на засідання у справі Шеремета суд пустить лише ЗМІ

Шевченківський райсуд Києва 10 грудня 14:00 проведе закрите засідання у справі за обвинуваченням Засідання суду транслюватимуть онлайн, на нього допустять журналістів, повідомляє Украинская правда.

У зв’язку з карантином суд обмежив доступ на судове засідання осіб, які не є учасниками судового процесу, окрім представників ЗМІ, що висвітлюють хід судового розгляду.

До того ж суд вирішив здійснювати кримінальне провадження "у закритому судовому засіданні у зв’язку з необхідністю забезпечення безпеки осіб, які беруть участь у кримінальному провадженні".

"На минулому засіданні 21 жовтня 2020 року під час оголошення ухвали суду присяжних особи, які виявили бажання бути поручителями, та інші невідомі особи, що знаходилися в залі судових засідань, почали голосно кричати, нецензурно та зневажливо висловлюватись на адресу суду присяжних, прокурора, поводити себе агресивно, порушувати порядок знаходження в суді тощо".

21 жовтня Шевченківський райсуд Києва продовжив запобіжні заходи усім трьом обвинуваченим у вбивстві журналіста Павла Шеремета: Андрій Антоненко залишився під вартою до 19 грудня, Юлію Кузьменко залишили під домашнім арештом та знову одягнули електронний браслет, а Яні Дугарь залишили заставу.

Нардепи, активісти, ветерани й волонтери готові були взяти на поруки Антоненка.

Після засідання біля будівлі суду сталися сутички.

Новини

Популярні теми форуму

analytics