Close button

Президент Венеціанської комісії розкритикував рішення КСУ

Президент Венеціанської комісії розкритикував рішення КСУ

Президент Венеціанської комісії Джанні Букіккіо розкритикував Конституційний суд України за скасування декларування. Він також закликав Україну зберегти систему декларацій для чиновників і суддів, повідомляє РБК-Украина.

Про це він повідомив у своєму Twitter.

"Рішення Конституційного суду України "гідно жалю"; система фінансових декларацій для державних службовців, включаючи суддів, повинна бути збережена", — заявив Букіккіо.

Раніше Венеціанська комісія опублікувала висновки за терміновим зверненням України, заявивши, що парламент і виконавча влада повинні виконувати рішення Конституційного суду. Водночас Україні рекомендували відновити скасовану КСУ статтю, яка передбачала покарання у вигляді позбавлення волі за неправдиве декларування.

Президент України Володимир Зеленський попросив Раду відкласти його законопроєкт про перезапуск КСУ. Він просив не розглядати поданий проєкт, поки Венеціанська комісія не зробить свої висновки.

27 жовтня КСУ скасував відповідальність за неправдиве декларування. Вищий антикорупційний суд вже почав закривати кримінальні справи за цією статтею. Крім того, Конституційний суд заблокував діяльність НАПК і системи електронного декларування.

Новини

Популярні теми форуму

analytics