Close button

Лідер Ізраїлю вперше за 10 років відвідає Єгипет

Лідер Ізраїлю вперше за 10 років відвідає Єгипет

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньяміна Нетаньяху планує найближчими днями відвідати Єгипет з офіційним візитом і обговорити з президентом цієї країни Абделем Фаттахою ас-Сісі координацію позицій напередодні вступу на посаду президента США Джо Байдена, повідомило в четвер видання "Ісраель Хайом", повідомляє Интерфакс.

Видання зазначає, що це буде перший за останні 10 років візит ізраїльського прем'єра до Каїра.

Нетаньяху планує обговорити з президентом Єгипту, який запросив його відвідати Каїр, ряд регіональних питань, включаючи зміцнення зв'язків в області політики й безпеки перед обличчям іранської загрози, а також координацію позицій напередодні вступу Байдена на посаду президента США, повідомляє видання.

Прем'єр Ізраїлю і президент Єгипту, як очікується, обговорять можливість відновлення палестино-ізраїльських переговорів.

За даними "Ісраель Хайом", влада Єгипту "побоюється, що адміністрація Байдена буде вороже налаштована щодо Каїра та приєднається до нової ядерної угоді з Іраном, що може підірвати регіональну стабільність".

Каїр надає великого значення процесу нормалізації відносин Ізраїлю з помірними сунітськими арабськими країнами, а також підготовці мирної угоди між єврейською державою і Суданом.

Новини

Популярні теми форуму

analytics