Close button

Проти нардепа Новинського порушили кримінальну справу

Проти нардепа Новинського порушили кримінальну справу

Генеральний прокурор Ірина Венедиктова відкрила кримінальне провадження проти депутата Верховної ради Вадима Новинського (позафракційний). Кримінальне провадження відкрито 24 вересня у виконання рішення Печерського районного суду Києва, повідомляє РБК-Украина.

Про це йдеться у відповіді Офісу генпрокурора на наш запит.

"Досудове розслідування в зазначеному виробництві здійснюється територіальним управлінням Державного бюро розслідувань, розташованим в Києві", - сказано у відповіді Офісу генпрокурора.

Заяву до суду з проханням відкрити справу проти Новинського подало ТОВ "Гратант", яке стверджує, що депутат Ради протиправно заволодів майном мережі супермаркетів "Амстор", в тому числі заставним і іпотечним майном "Укрексімбанку".

У вересні 2019 року Верховна рада скасувала депутатську недоторканність, але кримінальне провадження проти нардепа тепер може відкрити тільки генеральний прокурор.

Раніше в Генеральній прокуратурі також розслідували справу стосовно Вадима Новинського, який міг бути причетний до незаконного позбавлення волі митрополита Олександра Драбинка. При цьому Новинський у справі проходив як свідок, а влітку 2019 року справу закрили.

Олег Черниш

Новини

Популярні теми форуму

analytics