Close button

"Богдан Моторс" змінив юридичну адресу з Києва на Дніпро

"Богдан Моторс" змінив юридичну адресу з Києва на Дніпро

АТ "Автомобільна компанія "Богдан Моторс", що об'єднує виробничі активи корпорації "Богдан", вирішило змінити юридичну адресу з Києва на Дніпро, випливає з порядку денного запланованого загальних зборів акціонерів компанії, повідомляє Интерфакс.

Відповідно до опублікованого в системі розкриття інформації НКЦБФР оголошенні про зміни в порядку денному зборів, наміченого на 21 грудня, до якого внесено додаткові питання, рішення про зміну юридичної адреси прийняла спостережна рада компанії "з метою продовження дослідження кон'юнктури ринку".

В оголошенні про доповнення до порядку денному, опублікованому в НКЦПФР 8 грудня вже вказано нову юридичну адресу в Дніпрі (Соборна площа, 1б), тоді як в попередньому оголошенні від 12 листопада ще вказано київську адресу (вул. Електриків, 29-а).

Як пояснили агентству "Інтерфакс-Україна" в пресслужбі "Богдан Моторс", зміна юридичної адреси пов'язана, в першу чергу, з впровадженням нового напрямку розвитку бренду (в рамках співпраці з ВО "Південмаш"), виходу з кризи, з урахуванням діючих карантинних обмежень та з метою продовження дослідження кон'юнктури ринку і зміцнення позицій бренду в центральному і східному регіонах.

Як повідомлялося, в листопаді 2020 року "Богдан Моторс" і ДП "ВО" Південмаш "(Дніпро) уклали меморандум про співпрацю, що передбачає об'єднання зусиль в проєкті виробництва пасажирського та вантажного транспорту з метою завантаження виробничих потужностей підприємств.

При цьому "Богдан Моторс" планує налагодити постачання на "Південмаш" складових, вузлів і компонентів, а також направити профільних фахівців, а "Південмаш" надає виробничі потужності, обладнання та інфраструктуру.

Компанії поки не розкрили, які саме транспортні засоби планується випускати спільно.

До порядку денного зборів акціонерів "Богдан Моторс" також додатково внесені питання про поточний фінансовий стан компанії й роботі з кредиторами.

Зокрема, планується розглянути поточний стан з урахуванням всіх судових процесів, в тому числі з кредитором Унікредит Банк АГ і заперечування договору новації з АТ "Укрексімбанк".

При цьому планується заслухати звіт про виконання досудової та переговорної позиції з Унікредит банком в частині можливого погашення заборгованості шляхом застави або реструктуризації боргу.

У проєкті рішення зборів, зокрема, зазначається, що 4 червня 2018 року Міжнародним арбітражним судом прийнято рішення про стягнення з АТ "АК "Богдан Моторс" на користь Унікредит Банк АГ заборгованості в розмірі EUR11,41 млн, арбітражних витрат в розмірі $ 410 тис. і EUR105,85 тис.

У лютому 2020 року Київський апеляційний суд на виконання цього рішення виніс ухвалу про видачу виконавчого листа. Це визначення було оскаржено в касаційній інстанції, однак 28 вересня Верховний суд України залишив ухвалу без змін.

Крім того, в провадженні Господарського суду Києва знаходиться справа за позовом заступника генпрокурора України в інтересах Кабінету міністрів і Укрексімбанку до "Богдан Моторс" про визнання недійсним договору новації.

Як повідомлялося, Господарський суд Києва 27 грудня 2019 року за позовом Генпрокуратури відкрив провадження у справі про визнання недійсним договору про реструктуризацію боргів автомобільної компанії "Богдан Моторс" перед Укрексімбанком на суму 1,3 млрд грн. Договір новації між сторонами, який передбачав значну відстрочку погашення боргу і дуже низькі процентні ставки, був підписаний в червні 2018 року.

В "Богдан-Моторс" відзначали, що кредит залучався для будівництва заводів, але в умовах катастрофічного обвалу авторинку, фінансової кризи, девальвації гривні та відсутності держпідтримки компанія була не в змозі обслуговувати кредит, і банк пішов назустріч.

Збори акціонерів також планує, зокрема, розглянути питання про можливість розробки та затвердження досудового плану санації, звернення до кредиторів для узгодження можливих позицій і вимога в проєкті цього плану.

"Богдан Моторс" об'єднує виробничі активи корпорації "Богдан" (автобусно-тролейбусний завод в Луцьку і завод легкових авто в Черкасах).

Компанія завершила 2019 рік з чистим прибутком 273 млн грн - в 10,6 рази більше, ніж роком раніше, дохід від реалізації зріс майже вдвічі, до 1 млрд 255 млн грн.

Корпорація "Богдан" створена в лютому 2005 року з метою реалізації масштабних інвестпроєктів, спрямованих на створення в Україні потужностей з виробництва транспортних засобів усіх типів. Корпорація в рамках виконання інвестиційної програми побудувала автозаводи в Черкасах потужністю 120-150 тис. Легкових автомобілів і Луцьку потужністю 6 тис. Автобусів і тролейбусів на рік.

Зараз завод в Черкасах легкові автомобілі не випускає, на його потужностях, зокрема, була налагоджена збірка вантажних автомобілів Богдан МАЗ, Кунг багатоцільового використання, санітарних автомобілів), комерційних авто.

Станом на третій квартал 2020 року, серед акціонерів автокомпанії - ЗНВКІФ "Богдан Капітал" (23,5367% статутного капіталу), ТОВ "Хюндай Мотор Україна" (13,3816%), ЗНВКІФ "Бриз" (15,6425%), ТОВ "Мегатерм" (10,7368%), ТОВ "Богдан Індустрія" (9,4697%), Хесуту Лімітед (Кіпр, 6,9045%).

Новини

Популярні теми форуму

analytics