Close button

Вчені навчилися виявляти хворобу Альцгеймера до симптомів

Вчені навчилися виявляти хворобу Альцгеймера до симптомів

Спеціальний аналіз крові, розроблений американськими вченими, виявляє хворобу Альцгеймера за багато років до появи перших симптомів погіршення когнітивних функцій, повідомляє Medical Xpress.

Раніше дослідження встановили, що хвороба Альцгеймера розвивається в мозку приблизно за 20 років до появи перших симптомів. Рання діагностика захворювання надзвичайно важлива для початку активних заходів щодо уповільнення прогресування невиліковного захворювання.

Новий тест визначає рівень тау білка в крові, який тісно пов'язаний зі змінами на тлі формування амілоїдних бляшок - головних ознак захворювання Альцгеймера, що розвивається. Вихідні рівні тау білка дозволяють встановити ризик зниження когнітивних функцій у літніх людей і приблизно обчислити, коли настане погіршення, і як швидко буде прогресувати захворювання.

Згідно з результатами дослідження, проведеного за участю 236 літніх людей у віці 74 років, високий рівень тау білка в зразках крові збільшував ризик розвитку когнітивних порушень в 2,4 рази в порівнянні з більш низькими рівнями цього білка. Високі вихідні рівні тау білка в крові були пов'язані з утвореннями в мозку β-амілоїдних бляшок.

Новини

Популярні теми форуму

analytics