Close button

Чому про Bitbon відгуки можуть відрізнятися? Вивчаємо суть питання

Цифровий актив під назвою Bitbon від знаменитого українського розробника Simcord вже кілька років гаряче обговорюється в середовищі фанатів віртуальної економіки. На профільних медіа-порталах можна зустріти багато статей про Bitbon і Bitbon System. В YouTube опубліковані десятки відео оглядів, де описуються переваги Бітбона і наводяться порівняння з аналогічними продуктами. У цій статті ми спробуємо класифікувати основні тези коментарів і спробуємо зрозуміти, чим зумовлені ті або інші відгуки про Bitbon, повідомляє Курс Украины.

yp9etm40fq_big.jpg

Bitbon - це криптовалюта?

Популярність біткойнов створила в свідомості користувачів ілюзію, що приставка «біт» може ставитися тільки до криптовалюти, проте це не так. За своєю суттю, Бітбон не є традиційною віртуальною валютою, яку необхідно майнити. Єдина схожість з криптовалютою полягає в обмеженості випуску. Бітбон випущений в кількості 1 млн одиниць. Кожна одиниця - це частина загальної системи, яка зберігається на спеціалізованому віртуальному гаманці. І це - одиниця обміну валют. Бітбон можна обміняти на інші валюти або акції.

Піонери криптовалюти залишають відгуки про Бітбон, що посилаються на те, що система експлуатує імідж кріптотематики. Однак, ця теза не обґрунтована. Система була задумана ще на зорі виникнення сучасної цифрової економіки. Тому, якщо критикувати Bitbon за відсутність емісії, то чому б не зробити це на адресу Amazon, Apple, Microsoft і будь-який інший компанії, акції яких ніколи не збільшуються в кількості?

Безпека системи

Бітбон явно доводиться не до смаку любителям ховатися в тіні і недоплачувати податки. Справа в тому, що Бітбон, як нематеріальний актив, потрапляє під зрозумілу форму оподаткування. Юридичні особи оплачують 18% від прибутку + 20% ПДВ при виході в монетарні засоби. Фізичні особи сплачують 18% податку від прибутку +1.5 відсотка військовий збір.

Якщо ви підприємець, який перебуває на спрощеній системі оподаткування, то доведеться оплачувати лише 5%, як ставку єдиного податку. Тому шахрайські схеми і ухилення від податку тут не проходять. Прозорість функціонування, а також відповідність законам України і зробили можливим існування платформи Bitbon System.

Cамі дивіденди

Космічне зростання популярності криптовалюти в середині минулого десятиліття породило невгамовний апетит кріптотрейдеров в плані зростання прибутку. Діди криптовалюти взагалі вважають, що показники зростання менше 1000% прибутку річних - несерйозні. Однак, розмірковуючи про Bitcoin, необхідно зберігати тверезість і прислухатися до економістів з наукового середовища, які єдині в думці, що криптовалюта - це найбільше чудо, але свій потенціал вони вже вичерпали. Доказом цього можуть служити «гойдалки», які кілька разів на рік відбуваються на ринках подібних валют. Вони, то зростають, то обвалюються. Зрозуміти причини поведінки кожної валюти неможливо, тому що на відміну від фондової біржі, біржа криптовалюта - несистемна.

Доходи власників Бітбона ростуть одночасно з ростом капіталізації «всього підприємства». В цьому немає нічого нового. Так Форд і Гугл виростали з гаражів, стаючи корпораціями, акції яких - в пріоритеті у світових трейдерів.

І, врешті-решт, можна згадати про консервативну логіку. Люди цураються всього нового, тому що це вимагає критичного аналізу, а будь-який несподіваний висновок може змінити звичну картину світу, до чого не всі готові. Наприклад, в середовищі обивателів є усталений міф про те, що все вітчизняне гірше, ніж іноземне. З таким настроєм критики дивляться на Бітбон, але чомусь не помічають, що компанія-розробник цієї системи - Simcord є довгожителем Українського IT. Вона представлена на місцевому та міжнародному ринку вже протягом 20 років.

Новини

Популярні теми форуму

analytics