Close button

Moderna приступила до тестування вакцини

Moderna приступила до тестування вакцини

Американська компанія Moderna Inc почала випробування розробленої нею вакцини від коронавируса на підлітках, повідомляє Зеркало недели.

Головний виконавчий директор Стефан Бансель заявив, що почалося дослідження фази 2/3 вакцини mRNA-1273 на здорових підлітків США, а метою дослідження є збір даних по реакції на вакцину навесні 2021 року, які допоможуть застосувати mRNA-1273 в підлітковому середовищі до початку навчального року в 2021 році.

Дослідження проводиться спільно з Управлінням перспективних біомедичних досліджень і розробок Міністерства охорони здоров'я і соціальних служб США (BARDA).

До програми залучать 3 000 американських підлітків у віці від 12 до 18 років. Повідомляється, що їм зроблять по два щеплення з інтервалом в 28 днів.

Ефективність вакцини від коронавируса виробництва компанія Moderna підтверджена на 94,1%. Вона вже подана на затвердження регулятора в США і в даний час готується заявка на затвердження застосування вакцини в ЄС.

До кінця поточного року компанія надасть владі США 20 млн доз, що достатньо для вакцинації 10 млн чоловік.

В ЄС вже домовилися про закупівлю 160 млн доз вакцини Moderna, якщо остаточні дослідження підтвердять її безпеку і ефективність.

Новини

Популярні теми форуму

analytics