Close button

КСУ відреагував на рішення Венеціанської комісії

КСУ відреагував на рішення Венеціанської комісії

Конституційний суд відповів на рішення Венеціанської комісії щодо кризи і очікує поваги до себе як до "охоронця" Конституції, повідомляє Украинская правда.

Про це повідомляє прес-служба суду.

"Конституційний суд з великою повагою ставиться до висновків Венеціанської комісії.

Венеціанська комісія відзначила, що принцип поділу державної влади полягає, зокрема, в тому, що парламент і виконавча влада повинні поважати роль КСУ як "охоронця" Конституції, і його рішення повинні виконуватися.

У Висновках зазначається, що незважаючи на неоднозначне сприйняття рішення КСУ конституційна роль КС повинна поважатися і Верховна Рада повинна виконати його рішення на основі Конституції і відповідних міжнародних стандартів ", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Президент Венеціанської комісії Джанні Букіккіо розкритикував "прикре" рішення КСУ і закликав Верховну раду вирішити ситуацію, спираючись на принципи Конституції і "чисту логіку".

Передісторія: 27 жовтня за поданням 48 народних депутатів Конституційний суд визнав неконституційними окремі положення антикорупційного законодавства.

2 грудня комітет з питань правової політики переніс розгляд всіх законопроектів, що стосуються організації діяльності КС, на своє найближче засідання після отримання висновку Венеціанської комісії - 12 грудня.

Новини

Популярні теми форуму

analytics