Close button

Виробників "молочки" оштрафували за псевдомаслі і псевдосир

Виробників "молочки" оштрафували за псевдомаслі і псевдосир

Антимонопольний комітет наклав штрафи на суму понад 111,5 мільйона гривень на шістьох підроблювачів молочної продукції, повідомляє Экономическая правда.

Про це повідомляє прес-служба АМКУ.

Виробники виготовляли суміш з невідомими складовими і називали таку продукцію "маслом" і замінювали молочні жири рослинними при виробництві сирів. Відзначається, що з точки зору закону, вершкове масло і сир є традиційними молочними продуктами, до складу яких не можуть входити жири і білки немолочного походження.

"При наявності будь-яких інших жирів, крім молочних, така продукція вже не може називатися ні" сиром ", ні" маслом ", - говорять в АМКУ.

На виробників, які поширювали інформацію, що вводила в оману громадян були накладені штрафи:

  • на ДП "Старокостянтинівський молочний завод" (Хмельницька обл.) - 84,892 млн грн;
  • на ТОВ "Деражнянський молочний завод" (Хмельницька обл.) - 9,46 млн грн;
  • на ТОВ "Вівальді Д" (Дніпропетровська обл.) - 6,9 млн грн;
  • на ТОВ "Інтер-мол" (Дніпропетровська обл.) - 4,022 млн грн;
  • на ТОВ "ОМПК" Славія "(Сумська обл.) - 3,5 млн грн;
  • на ТОВ "Іва-арт" (Івано-Франківська обл.) - 2,8 млн грн.

У Комітеті зазначають, що деякі виробники вдавалися до виготовлення неякісної продукції не перший раз. У листопаді АМКУ оштрафував недобросовісних виробників - ТОВ "Богодухівський молокозавод" (Харківська обл.), ТОВ "Малороганскій молочний завод" (Харківська обл.), ТОВ "Гайсинський молокозавод" (Вінницька обл.), ТОВ "симолів" (Київська обл.) , ТОВ "Інтер-Мол" - на загальну суму близько 30 млн грн.

Таким чином, загальна сума штрафів, накладена комітетом на недобросовісних виробників молочної продукції в 2020 році, перевищує 140 млн грн.

При цьому, відомство продовжує розгляд справ та з інших подібних порушників конкурентного законодавства, рішення за якими будуть прийняті в 2021 році.

Новини

Популярні теми форуму

analytics