Close button

В ЄС вакцинованим від ковіду запропонували видавати сертифікати

В ЄС вакцинованим від ковіду запропонували видавати сертифікати

Глави держав і урядів країн ЄС доручили Єврокомісії підготувати рекомендацію щодо взаємного визнання результатів тестів на коронавірус і скоординованого підходу до сертифікатів про вакцинацію, повідомляє Интерфакс.

"Вона (Єврорада) погоджується з необхідністю розширення обміну досвідом та планами. Ґрунтуючись на роботі, виконаній за останні тижні, вона пропонує (Євро)комісії представити Раді (ЄС) пропозицію рекомендації по загальному порядку швидких тестів на антигени та взаємного визнання результатів тестів. Також слід розробити скоординований підхід до сертифікатів про вакцинацію", - наголошується в документі.

Європейські лідери, які почали в четвер свій саміт у Брюсселі з обговорення ситуації з пандемією COVID-19, визнали, що епідеміологічна ситуація в ЄС, як і раніше, викликає занепокоєння попри позитивні оголошення про розробку ефективних вакцин.

"Тому ми повинні продовжувати наші зусилля з протидії поширенню вірусу з метою запобігання нових хвиль інфекцій", - йдеться в ухвалених висновках Європейської ради з даного розділу порядку саміту.

Єврорада, зокрема, зобов'язалася зміцнювати координацію зусиль на рівні ЄС "при підготовці до поступового скасування обмежень і повернення до нормального режиму пересування, в тому числі для транскордонного туризму, коли дозволить санітарна ситуація".

Європейська рада підкреслила "важливість підготовки до своєчасного впровадження й поширення вакцин, включаючи розробку національних стратегій вакцинації, щоб забезпечити своєчасне і скоординоване надання вакцин населенню ЄС".

"Важливо надавати чітку фактичну інформацію про вакцини і протидіяти дезінформації", - сказано у висновках.

У них вказується, що "вакцинація повинна розглядатися як глобальне суспільне благо".

З метою більш ефективного прогнозування потенційних майбутніх пандемій і боротьби з ними ЄС має намір просувати способи зміцнення міжнародного співробітництва, в тому числі за допомогою можливого міжнародного договору про пандемії в рамках Всесвітньої організації охорони здоров'я.

Новини

Популярні теми форуму

analytics