Close button

Схеми на митниці: скільки фур зважують "пустушками"

Схеми на митниці: скільки фур зважують "пустушками"

В Україні з митних пунктів повертається 7% "порожнього транспорту". При цьому на західній митниці цей показник досягає 17%. Також співробітники порушують процедуру зважування. Про це повідомив нещодавно призначений голова Державної митної служби Павло Рябікін, повідомляє UBR.

"Скрізь йде зважування 80% вантажного транспорту, повертається порожнім, а там (на західній митниці - прим. ред.) 0-5%. "Чому не зважуєте?" - питаємо. "Ваги зламалися", - відповідають. Ми ж розуміємо, що йде чорна контрабанда. Це означає, що в якийсь момент прикордонники та митники домовилися. Підняли шлагбаум, фури проїхали, але "були порожні", - розповів керівник Держмитслужби.

За його словами, в Україні потрібно сформулювати послідовну політику і "реалізовувати повне неприйняття корупції".

"На митниці, крім держави, у всьому світі хтось заробляє. На жаль, це факт. Ми повинні розуміти, що ні протягом місяця, ні протягом року або навіть трьох років ми не зробимо митницю ідеальною", - зазначив головний митник.

Також він підкреслив, що порушники повинні знати: якщо вони беруть хабарі, то їх неминуче чекає покарання. З юридичної точки зору, говорить Рябикин, принцип невідворотності покарання є базовим.

У жовтні 2020 року Кабінет міністрів призначив генерального директора міжнародного аеропорту "Бориспіль" Павла Рябікіна на посаду голови Державної митної служби.

Олена Бутурлім

Новини

Популярні теми форуму

analytics