Close button

Енергетичне виснаження: чим небезпечне і як з ним боротися

Енергетичне виснаження: чим небезпечне і як з ним боротися

Енергетичне виснаження може виникнути у кожної людини. Цей стан досить небезпечно для здоров'я і психіки. Боротьбу слід починати вже при перших симптомах, щоб уникнути згубних наслідків, повідомляє Slovofraza.

Енергетичне виснаження може бути пов'язано з різними обставинами життя, і не завжди вони стосуються роботи. Нерідко нестача енергії з'являється через частого спілкування з так званими енергетичними вампірами, яким життєво необхідно отримувати чужі емоції. Експерти пропонують дізнатися, чим небезпечне виснаження і як заповнити нестачу енергії.

Ознаки енергетичного виснаження

Ознак може бути кілька, і тоді людина починає розуміти, що з ним не все в порядку. Але на початковій стадії визначити відтік енергії буває непросто: необхідно звертати увагу на передчуття і вірити тому, що «говорить» сам організм.

Проблеми зі сном. Люди, які відчувають брак енергії, можуть подовгу перевертатися в ліжку, не маючи можливості заснути. Навіть в тому випадку, якщо вони відчувають сильну втому, організм ніби пручається життєдайного «забуття», в якому організм відновлює силу і енергію.

Роздратованість. Почуття роздратування може торкнутися кожного, однак на енергетичне спустошення вказує постійна роздратованість і пригніченість. Такий стан заважає саморозвитку, а також стає причиною безлічі конфліктів і неприємностей.

Відсутність апетиту .Так звана харчова апатія може виникнути в результаті захворювання, однак у здорових людей цей симптом найчастіше вказує на брак енергії. Організм намагається скоротити витрату цілющого палива, тому починає подавати сигнали. І починаються вони найчастіше саме з відмови від звичного раціону харчування.

Хворобливий вигляд особи. Брак енергії завжди впливає на зовнішність не кращим чином. Тим, кому не вистачає енергії, доводиться долати себе. Очі втрачають живий блиск, шкіра тьмяніє, порушується постава.

В'янення живих квітів. Домашні рослини прекрасно почувають енергетичні вібрації і навіть здатні допомогти заповнити запаси енергії, але якщо мова йде про повне виснаження, то «зелені лікарі» не в силах допомогти. Вони починають в'янути і не реагують на догляд.

Хвороби. Енергетичне виснаження послаблює природний захист, і імунітет не справляється з атаками вірусів і мікробів. Часті простудні захворювання, які раніше були не властиві, або інші проблеми зі здоров'ям вимагають негайного лікування.

Туга. Люди починають замикатися в собі, не знаходячи сил радіти життю і продовжувати працювати в колишньому графіку. Такий стан справ також вимагає пильної уваги, адже такий стан може стати причиною багатьох проблем.

Лінь. Ще один явний ознака нестачі енергії, коли люди перестають займатися не тільки роботою, але і особистими справами. Відсутність бажання рухатися, вирішувати будь-які питання і брати участь у власному житті повинні насторожити.

Грошові труднощі. Проблеми з фінансами можуть вказувати на енергетичне виснаження. Люди перестають контролювати свої витрати, не прагнуть заробляти і упускають вигідні пропозиції.

Замкнутість. При нестачі енергії люди перестають приділяти увагу близьким. Вони прагнуть залишитися на самоті, і будь-яке спілкування для них виявляється хворобливим. Перш життєрадісні, а тепер стали затворниками люди вимагають уваги і турботи.

Методи боротьби з енергетичною спустошенням

Для початку потрібно визначити, наскільки сильно біополе конкретної людини, адже його ослаблений стан може стати причиною «витоку» енергетики. Крім того, в ослабленому стані люди часто піддаються зурочень, псуванням, привороту і навіть прокльонів, які також можуть стати причиною швидкої втрати енергії і виникнення безлічі проблем зі здоров'ям.

Починати боротьбу за власне здоров'я потрібно «по всіх фронтах»:

  • налагодити розпорядок дня і буквально змушувати себе робити перерви в роботі;
  • переглянути раціон харчування;
  • вдатися до фізичних навантажень, що не шкодить здоров'ю;
  • позбутися від стресу, який заважає щасливого життя і спустошує зсередини;
  • налагодити сон;
  • позбутися від поганих думок і звичок, які блокують енергетику;
  • зайнятися медитаціями або вдатися до дихальної гімнастики, яка допоможе в боротьбі зі стресом;
  • відновити імунітет;
  • попросити допомоги у близьких;
  • взяти на замітку арт-терапію.

Новини

Популярні теми форуму

analytics