Close button

Як обдурити мозок і перемогти страх

Як обдурити мозок і перемогти страх

Страх здатний відсунути на другий план всі наші мрії. Не піддавайтеся йому. Спробуйте налаштувати мову тіла і підвищити ступінь безпосередньої присутності, щоб відчувати себе більш впевнено, повідомляє Slovofraza.

У 2012 році гарвардський професор соціології Емі Кадді виступила на конференції TED з неймовірно цікавою лекцією про те, як невербальні способи спілкування і зміна положення тіла дозволяють нам справлятися з тривогою. Крім того, професор випустила книгу «Присутність [духу]. Як направити сили своєї особистості на досягнення успіху »(Presence: Bringing Your Boldest Self to Your Biggest Challenges), в якій пояснила, яким чином можна досягти справжньої свободи і домогтися кращих результатів. За словами Кадді, «присутність духу» - це «стан, яке дозволяє максимально вільно і комфортно виражати справжні емоції, думки, цінності, а також реалізовувати свій потенціал». Вона вважає, що цей стан обумовлено людської фізіологією.

Кадді дає кілька порад, які дозволять підвищити впевненість і подолати перешкоди:

1. вдавати, поки це не стане вашою натурою.

У 19 років Емі отримала черепно-мозкову травму, що призвело до падіння її IQ. В інтерв'ю телеканалу BBC вона розповіла про те, що вона завжди вважала себе розумною, але ця травма змусила її відчути себе безсилою. В результаті чого вона зіткнулася з важким завданням відновлення своїх навичок і самооцінки. Протягом всього часу навчання в аспірантурі Прінстона Кадді мучила думка, що вона шахрайка і що скоро піде викриття. У перший рік Кадді зізналася своєму викладачеві, що подумує про те, щоб кинути навчання через те, що вона відчуває себе неадекватною і нездатною виступати на семінарах. Але вчитель закликав Емму боротися до кінця, давши раду вести себе так, ніби вона відчуває максимальну впевненість у власних силах. Викладач розумів, що в підсумку вона в дійсності знайде таку впевненість, і це стане її природою. Кадді пішла його порадою.

2. Зрозумійте, що ніхто з нас не досконалий.

За словами Кадді: «Ми не здатні весь час зберігати« присутність духу ». Ми не ідеальні, і необхідно перестати вважати, що хтось може бути таким. Я називаю справжнім присутністю духу здатність розкрити свої основні можливості і усвідомити, яким чином ви зможете повернути контроль над ситуацією, щоб при виникненні складних обставин не думати весь час про те, як вони складуться ». Йдеться про те, щоб зосередитися в ці моменти на своїй справжній природі. В цьому випадку ви і зможете краще працювати, і будете виглядати більш природно.

3. Відрегулюйте мову свого тіла.

Дослідження, проведене Кадді і її колегами, дозволило з'ясувати, наскільки зміна пози перед стресовою ситуацією здатна допомогти продемонструвати людині кращий результат. Люди, які беруть участь в дослідженні, брали «позиції сили» (відкриті позиції) і «позиції слабкості» (закриті позиції). Після чого вони вимовляли мова для імітаційного співбесіди. Таким чином, якщо ви відчуваєте в собі силу і впевненість, це спочатку передається вашому тілу, а потім - мозку. Наприклад, прийміть позицію Чудо-жінки (встаньте, поклавши руки на стегна, розставивши ноги на ширині метра, розправивши плечі і піднявши підборіддя), що дозволяє вам відчути міць і впевненість. Так само ви можете прийняти Переможну позицію (встаньте, розправивши плечі, піднявши підборіддя і руками зобразивши букву V), завдяки якій ви зможете подолати почуття занепокоєння.

4. Користуйтеся смартфонами інакше.

Смартфони також впливають на ваше самопочуття. Дивлячись вниз на невелике пристосування, ви нахиляєтеся, приймаючи тим самим «позицію слабкості», немов ви відчуваєте депресію або печаль - саме так сприймається вашим мозком дана поза. Не кажучи вже про те, що смартфон відволікає і не дає зосередитися на діалозі, якщо ви розмовляєте з ким-небудь.

Кілька слів наостанок

Як каже Емі Кадді: «Кожен з нас відчуває ті чи інші проблеми, і деякі з них бувають складніше інших. У стресових ситуаціях ми всі відчуваємо себе безсилими ». Але кожен з нас здатний вжити заходів, що дозволяють звільнитися від цього тиску. Виділіть одну або дві значущі для вас цінності, описавши на папері їх ступінь важливості для себе. Ця процедура зможе надати вам сили, знизивши рівень випробовуваного стресу.

Новини

Популярні теми форуму

analytics