Close button

Датська "алкодрама" отримала європейський Оскар

Датська "алкодрама" отримала європейський Оскар

Фільм Томаса Вінтерберга отримав Європейську кінопремію за кращу режисуру, кращого актора і кращий сценарій, повідомляє DW.

Датська трагікомедія "Ще по одній" визнана кращим європейським фільмом. Про це стало відомо в суботу, 12 грудня, під час вручення Європейської кінопремії в Берліні.

Урочиста церемонія в цьому році була скасована, її замінила відеотрансляція. Фільм Томаса Вінтерберга також отримав європейський "Оскар" за кращу режисуру, кращого актора і кращий сценарій.

Картина, яку деякі оглядачі прозвали "алкодрамою", розповідає про шкільних вчителів, які перевірили на собі наукову теорію про те, що з самого народження людина страждає від нестачі алкоголю в крові. Вчителі пішли на експеримент і вирішили випивати щоранку невелику дозу алкоголю.

Краща жіноча роль - у німецького фільму "Ундіна"

Премією за кращу жіночу роль нагороджена німецька актриса Паула Бер, яка зіграла у фільмі "Ундіна". Це романтична картина про дівчину-урбаністку з Берліна, яка нагадує міфологічну героїню відомої німецької легенди про русалку.

Ундіна (2020) - Undine - Ondine - фільм - інформація про фільм - європейські фільми - = Кинопланета =

Цього року церемонія нагородження проходила протягом декількох вечорів. Раніше європейського "Оскара" за кращу музику до фільму була удостоєна композиторка Даша Дауенхауер - за музику до німецької стрічці "Берлін, Александерплац".

Європейська кінопремія вручалася в нинішньому році в 33-й раз. Роком раніше найкращим фільмом був визнаний фільм "Фаворитка" про придворні інтриги в Великобританії XVIII століття. На церемонії нагородження в 2019 році виступив український режисер Олег Сенцов, на ній було оголошено про створення "Міжнародної коаліції кінематографістів в зоні ризику", метою якої є підтримка кінематографістів, які стикаються з політичними переслідуваннями за їх роботу.

Новини

Популярні теми форуму

analytics