Close button

В ЄС заявили про перемогу в арбітражі з Україною щодо лісу-кругляку

В ЄС заявили про перемогу в арбітражі з Україною щодо лісу-кругляку

Україна повинна незабаром скасувати прийнятий в 2015 році заборону на експорт необробленої деревини, повідомляє Украинская правда.

Про це йдеться в повідомленні Єврокомісії.

"Остаточне рішення комісії по врегулюванню суперечок, створеної відповідно до Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, виявило, що український заборона на вивезення усієї необробленої деревини несумісний з Угодою про асоціацію. Отже, очікується, що Україна якомога швидше скасує заборону експорту. Це рішення завершує перший в історії торговельну суперечку ЄС за двосторонньою угодою ", - йдеться в заяві.

В Єврокомісії уточнюють - ЄС підтримує Україну різними проектами, включаючи підтримку охорони навколишнього середовища, а також державного врядування та сталого управління лісами. Втім, як наголошується, рішення арбітражу встановило, що український заборона на експорт, "не відповідає жодній із цих законних цілей".

Нагадаємо, напередодні було оприлюднено рішення арбітражу з ЄС по лісу-кругляку. Зокрема, було визнано, що Україна має право обмежувати експорт лісу за певних обставин, але в той же час повинна відкоригувати свою заборону від 2015 року.

Як прокоментував рішення торговий представник України Тарас Качка, якби в 2015 році автори закону "занадто активно писали про преференції національним виробникам, а не про захист лісу", українська сторона змогла б до кінця відстояти правомірність заборони.

Новини

Популярні теми форуму

analytics