Close button

Як не попастися на хитрощі супермаркетів

Як не попастися на хитрощі супермаркетів

Ці речі потрібно знати, щоб не вийти з супермаркету з порожнім гаманцем і повним пакетом непотрібного товару. Власники магазинів прекрасно вивчили психологію споживачів і навчилися їм продавати непотрібні продукти, повідомляє Slovofraza.

Ознайомтеся з вивертами, за допомогою яких супермаркети спустошують кишені покупців.

1. Яскраві цінники. Супермаркети спеціально роблять цінники жовтого або червоного кольору, залучаючи покупців. Поруч з акційним товаром може лежати більш дешевий продукт без знижки, тому в першу чергу потрібно звертати увагу на цифри, а не на кольори.

2. Довгий пошук потрібного товару. Популярні продукти будуть в самих різних кінцях магазина. Це робиться для того, щоб споживач міг побачити більше найменувань. Продавці змінюють стенди з товарами і їх розташування, щоб заплутати і таким чином затримати покупців.

3. Ввічливі продавці. Клієнтоорієнтованість - допомагає торгівлі. Іноді, заходячи за одним товаром, можна вийти з цілою сумкою. Так відбувається під час відвідування бутиків одягу або парфумерії, там вам і кави наллють, і по душам поговорять.

4. Іноземні товари. Наявність в магазині товарів іноземного виробництва підвищує його престиж. Споживачі з легкістю виправдовують дорожнечу. Навіть дешеві іноземні товари навмисне підвищують в ціні.

5. Затишно і красиво. Коли в магазині - красиво, а продукти блищать і світяться, у покупців виникає відчуття безпеки і комфорту.

6. Уцінений товар. Знижені в ціні товари в супермаркетах, як правило, браковані, у яких закінчується або вже вийшов термін придатності. Їх повинні списувати, але супермаркети сподіватися, що хтось вирішить взяти дешевий продукт.

7. Правильний вибір. Більш корисні продукти найчастіше знаходяться на початку: крупи, овочі. Після того, як споживач купить корисне, він підсвідомо хоче себе за це винагородити, і йде шукати десерт.

8. Знак розпродажі. Часто співробітники поспішають повідомити, що акція закінчується сьогодні (або завтра), тому залишився останній шанс купити ту чи іншу річ. Так і підштовхують до непотрібної покупки. Не завжди варто діяти відразу.

9. Зворотній зв'язок. Деякі мережі надсилають пропозиції по інтернету або кидають брошури в поштову скриньку. Вони завжди поруч, нагадують про себе. Після певної покупки багато магазинів пропонують скористатися купонами або надають невелику знижку на наступний похід. В цьому і криється виверт. Подумайте, чи потрібно вам зайвий раз ходити в магазин.

Новини

Популярні теми форуму

analytics