Close button

Коли в ЄС приймуть рішення щодо вакцини Pfizer

Коли в ЄС приймуть рішення щодо вакцини Pfizer

Рішення про допуск вакцини від нового коронавируса, розробленої консорціумом у складі компаній Pfizer і BioNTech, очікується 29 грудня, потім почнуться її поставки і застосування, повідомляє Капитал.

Про це заявила в неділю на прес-конференції в Берліні канцлер ФРН Ангела Меркель за підсумками наради з прем'єр-міністрами федеральних земель.

«Європейське агентство з лікарських препаратів (EMA) повідомило, що рішення про допуск буде прийнято до 29 грудня. Нам потрібно трохи почекати », - сказала вона. «Відразу після цього почнуться поставки в країни ЄС, а в січні з'явиться можливість приступити до вакцинації», - додала Меркель. Вона очікує початку щеплень «через кілька днів» після схвалення препарату з боку ЕМА.

12 грудня управління з питань якості продовольства і медикаментів США (FDA) дозволило застосування вакцини Pfizer / BioNTech у країні в надзвичайних випадках. Вона стала першою схваленої вакциною в Америці. Чинний президент країни Дональд Трамп у зв'язку з цим пообіцяв почати вакцинацію населення протягом 24 годин - поставки препарату в штати вже почалися.

Новини

Популярні теми форуму

analytics